Yenikapi'da 'Iki Tren Arasi Asi' Uygulamasi Basladi

Yenikapi Marmaray Istasyonu’na vatandaslarin randevu almadan asi olabilecekleri bir merkez kuruldu. “Iki Tren Arasi Asi” uygulamasi hakkinda açiklama yapan Fatih Ilçe Saglik Müdürü Dr. Melek Nur Aslan, “En son vatandasimiz buradan geçene kadar hizmetimizi sürdürecegiz. Bu lokasyona gelebilen herkese bu imkani saglayacagiz” dedi.

Yenikapi'da 'Iki Tren Arasi Asi' Uygulamasi Basladi
Saglik Bakanligi ve Ulastirma ve Altyapi Bakanligi isbirligi ile tren garlarinda kurulan asilama noktalarindan bir yenisi de Yenikapi Marmaray Istasyonu’na kuruldu. Marmaray’in ilk sefer saatinde baslayacak olan asilama uygulamalari son sefer saatine kadar devam edecek. Saglik Bakanligi Ilçe Halk Sagligi doktorlari ve hemsireleri vatandaslarin asilarini bu noktalarda gerçeklestirecek.

Asi kampanyasi ilk olarak Ankara Yüksek Hizli Tren garinda baslamis ve büyük ilgi görmüstü. Ankara Gar da çok sayida TCDD çalisani ve vatandas asilarini oldu. Bunun üzerine gelen talepler dogrultusunda 2 Temmuz Cuma gününden itibaren Marmaray Yenikapi ve Sögütlüçesme istasyonlarinda, Eskisehir, Konya HYT garlarinda, Izmir Alsancak Gar Atatürk Bulvari’nda, TCDD çalisanlarinin ve vatandaslar asilarini yaptirabilecekler.

Yenikapi Marmaray Istasyonu’na asilama odasinin kurulmasiyla ise gitmek üzere istasyona gelen yolculardan biri ilk asisini oldu. Yapilan çalismadan dolayi tesekkür eden yolcu, asi olmayi düsünmedigini denk gelince oldugunu söyledi.



“Amacimiz asilamalarimizi hizlandirmak”

Konuyla ilgili bilgi veren Fatih Ilçe Saglik Müdürü Dr. Melek Nur Aslan, “Su anda Marmaray hattinda da Kovid-19 asilama noktamiz mevcut. Saglik Bakanligi ve Ulastirma Bakanligi ortak projelendirmesiyle burada vatandasimizin en fazla sirkülasyonun oldugu, isine, evine ulasabilirligi noktasinda geçis noktasinin üzerinde gerek zaman kisitlamalarindan dolayi, gerek ulasim sikintilarindan dolayi olusabilecek hastaneye gidememesi, aile hekiminden hizmet alamamasi ya da farkli sebeplerle ise acil yetismesi gereken vatandasimizin burada da asisini yapabilmek hedefindeyiz. Burasi bizim gerek Devlet Demiryollarimiz, Ulastirma Bakanligimizin çalisanlari açisinda gerek de geçen vatandaslarimiz açisindan Kovid-19 asilama noktasi. Amacimiz buradaki noktalarimizla beraber asilamalarimizi daha da hizlandirip vatandasimizin daha ulasabilir noktada asilamasini saglamak” diye konustu.

“En son vatandasimiz geçene kadar hizmetimizi sürdürecegiz”

En son Marmaray’dan geçen yolcu için hizmet vermeye devam edeceklerini söyleyen Aslan, “Sabah ilk baslangiç saati itibariyle burada olacagiz. En son vatandasimiz buradan geçene kadar hizmetimizi sürdürecegiz. Bu lokasyona gelebilen herkese bu imkani saglayacagiz. Sadece Marmaray’dan geçiyor olmasi gerekmiyor. Vatandaslarimiz talep ettigi sürece burada olacagiz. Belirli bir sayi hedefimiz yok. Kim talep ederse ona asi uygulamasi yapacagiz. Hedef kitlemiz tüm Istanbul diyebiliriz. Yenikapi lokasyonundan geçen her vatandasimiz bizim hedef kitlemiz. Zaman dilimi olarak bir sinirlandirma getirmiyoruz. Biz burada vatandasimizin talebi oldukça hizmet verecegiz” seklinde konustu.

“Mesai saatleri içinde asi için gidemiyordum”

Ikinci doz asisini olan Yenikapi Marmaray Istasyonu Güvenlik Sefi Yüksel Bulut, “Is yerinde oldugum için mesai saatleri içinde asi için gidemiyordum. Sayin basmüdürümüze ve kurumumuza çok tesekkür ederim. Böyle bir imkani sagladigi için bütün personellerimizin böyle imkandan yararlanacagi için ayrica tesekkür ediyorum. Herhangi bir aci hissetmiyorum. Suan ben ikinci dozumu oldum” dedi.

“Isyerimize kadar geldigi için tesekkür ederiz”

Asi geldigi için yetkililere tesekkür eden TCDD personeli Mustafa Uzun, “Yenikapi Istasyonu’nda çalismaktayim. Isyerimize kadar geldigi için tesekkür ederiz. Bu zamana kadar yasimiza gelmedigi için bekledik. SMS geldi. Isyerimize geldigi için hastaneye gitmedik. Normalde randevumuzu alip hastaneye gidecektik. Hastanemizde asimizi vurulacaktik. Bir firsat oldu bizim için” dedi.

“Asi yapilan noktalar ücretsizdir”

Marmaray hattini kullanmayip asi olmak isteyenler kart basmasina gerek olmadigini ifade eden TCDD 1. Bölge Müdürü Necmettin Acar, “Su anda asi yapilan noktalar ücretsizdir. Burada asi olup istedigi noktaya ulasacaklar. Asi ile ilgili her türlü yardimi saglayacagiz. Ek bir ücret ödenmeyecek. Ben de 2 doz Sinovac asimi olmustum. E-nabiz’a baktim. Bir asi daha vurulabilecegimi gördüm. Biontech asimi vurulmak için siraya girdim” dedi.

Kaynak: İHA