Toroslar Belediye Meclisinden Mersin Uluslararasi Müzik Festivaline 150 Bin TL Destek

MERSIN – Toroslar Belediye Meclisi, 19. İçel Uluslararasi Müzik Festivaline 150 bin TL destek verilmesini kararlastirdi. Belediye Baskani Atsiz Afsin Yilmaz, “Kentimizin faydasina olan, ulusal ve uluslararasi alanda tanitilmasina katki saglayan, kültür, sanat ve turizmine ivme kazandiracak her türlü çalismanin yanindayiz” dedi.

Toroslar Belediye Meclisinden Mersin Uluslararasi Müzik Festivaline 150 Bin TL Destek
Toroslar Belediye Meclisi, temmuz ayi toplantisini Yunus Emre Kültür Merkezinde gerçeklestirdi. Gündem maddelerinin görüsülerek karara baglandigi toplantinin açilisinda bir konusma yapan Toroslar Belediye Baskani Atsiz Afsin Yilmaz, yaklasik 25 gündür yogun bakimda tedavi gören Belediye Meclis Üyesi Mehmet Bulut’a acil sifalar diledi.

“İçel Uluslararasi Müzik Festivali, kente mal olmus bir organizasyondur”

Toplantida, 11 Eylül-2 Ekim 2021 tarihleri arasinda gerçeklestirilecek 19. İçel Uluslararasi Müzik Festivali için Toroslar Belediyesi bütçesinden 150 bin TL maddi destek saglanmasina iliskin teklif görüsülerek oy birligiyle kabul edildi.

Müzik festivalinin, kenti ulusal ve uluslararasi alanda tanitan önemli bir organizasyon oldugunu belirten Baskan Yilmaz, “Kentimizin faydasina olan, ulusal ve uluslararasi alanda tanitilmasina katki saglayan, kültür, sanat ve turizmine ivme kazandiracak her türlü çalismanin yanindayiz. Bu festival, İçel’e mal olmus bir organizasyondur. Geçtigimiz yil pandemi sartlari nedeniyle yapilamamisti. Bu yil 19’uncusu gerçeklestirilecek. Festivale dünyaca ünlü sanatçi ve müzisyenler katilacak. Toroslar Belediyesi olarak her yil oldugu gibi bu yil da destek sagliyoruz. Festival kapsaminda Toroslarimizda da bir etkinlik düzenlenecek. İçelimize deger katan ve emegi geçen herkese tesekkür ediyorum” diye konustu.



“Hedefimiz, İçel’de turizm potansiyelini daha da canlandirmak”

Kültür ve Turizm Bakanliginca İçel ili dahilinde ilan edilen turizm merkezlerinin yatirima açilmasina öncülük etmek, bölgede turizmi çesitlendirmek ve gelisimi için öncü olmak amaciyla İçel Ticaret ve Sanayi Odasinin girisimleriyle İçel Turizm ve Yatirim Anonim Sirketi unvaniyla kurulacak olan sirkete, Toroslar Belediyesinin ortak olmasi konusunda Baskan Yilmaz’a yetki verilmesine iliskin teklif de görüsülerek, Plan ve Bütçe Komisyonuna havalesi oy birligiyle kabul edildi.

İçel ve Çevresi Turizm Alani Alt Yapi Hizmet Birliginin (METAB) baskani da olan Yilmaz, kentte turizmin gelismesi için İçel’deki yatirimcilarin, kurum ve kuruluslarin da bu sürecin içinde olmasini önemsediklerini söyledi.

Yilmaz, “İçelimizde önemli turizm bölgeleri var. METAB olarak da bu bölgelerin imar plani süreçlerini takip ediyoruz. İçel Valiligimizin himayesinde bu bölgelere yatirim yapilmasi konusunda bir girisim var. İçel’deki yatirimcilarimizin bir araya gelerek yatirim yapmalari düsüncesiyle bir dizi çalisma ve toplanti yapildi. Bu çalismalara diger belediye baskanlarimizla birlikte biz de katildik. Turizmin gelismesi için kentimize disaridan yatirimcinin gelmesini istiyor ve destekliyoruz. İçel’deki yatirimcilarin, kurum ve kuruluslarin da bu sürecin içinde olmasi gerekiyor” seklinde konustu.

Toroslar ilçesi 3. Etap, 4. Etap, Kuzey Kent Girisi 5. Etap, 8. Etap ve 9. Etap 1/1000 ölçekli Revizyon Uygulama Imar Planina iliskin tüm komisyonlarin ortak raporu da görüsülerek, komisyonlara bir ay ek süre verilmesi oy birligiyle kabul edildi.

Yeni imar planlarinin Toroslar’i gelecege tasiyacak güzel bir çalisma oldugunu vurgulayan Yilmaz, “Büyüksehir Belediyesi tarafindan 5 binlik planlarin tamamlanmasini bekliyoruz. 1., 6. ve 7. etaplari gönderdik” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA