Red Bull Yagli Direk'te Birinciler Belli Oldu

Red Bull Yagli Direk mücadelesi 1 Temmuz’da Trabzon ve Alanya’da adrenalin ve tutkuyu bir araya getirdi.

Red Bull açiklamasina göre, Türkiye’nin en geleneksel ve eglenceli yarislarindan biri olan Yagli Direk tüm heyecani ve nesesiyle Denizcilik ve Kabotaj Bayrami’na renk katti. Bu seneden itibaren Red Bull Yagli Direk olarak gerçeklestirilen mücadele, 1 Temmuz’da Trabzon ve Alanya’da adrenalin ve tutkuyu bir araya getirdi. Katilimcilarin 40 derecelik bir açiyla yerlestirilmis ve yaga bulanmis kütügün ucundaki Türk Bayragi’ni almaya çalistiklari etkinlikte bu senenin birincileri de belli oldu.

Geçen senelerden farkli olarak uzunlugu 12 metreye çikarilan kütük üzerinde gerçeklestirilen etkinligin Trabzon ayagi Faroz Limani’nda gerçeklestirildi. Karadeniz’deki mücadelede Yunus Emre Kul birinci oldu.

Alanya’da Iskele Meydani’nda gerçeklestirilen Red Bull Yagli Direk’te ise mutlu sona ulasan isim Mehmet Sanli oldu. Trabzon’da en havali düsüsü yaparak jüriyi etkileyen Kamuran Erdogan birinciligi alirken, Alanya’da ayni kategorinin kazanani Ali Çelik oldu. Birinciler sürpriz ödüllerin de sahibi oldu.???????

Kaynak: AA