Polis Memurunu Ormanda Basindan Vurarak Öldüren Saniga Müebbet Hapis Istemi

Kartal’da ormanlik alanda polis memuru Osman Yalinkaya’yi silahla basindan vurarak öldürdügü gerekçesiyle tutuklanan süpheli hakkinda, “kasten öldürme” suçundan müebbet hapis istemiyle dava açildi. Iddianamede, süphelinin iddia ettigi gibi maktulün intihar etmesine iliskin herhangi bir delil tespit edilemedigi belirtildi.

Kartal’da 12 Ocak 2021 tarihinde ortagi olan polis memuru Osman Yalinkaya’yi basindan vurarak öldürdügü gerekçesiyle tutuklanan çocukluk arkadasi Mahmud Sezgin hakkinda yürütülen sorusturma tamamlandi.

Anadolu Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan hazirlanan iddianamede, Osman Yalinkaya ile süpheli Mahmud Sezgin’in çocukluk arkadasi olduklari, süpheli Sezgin’in devlet okulunda ögretmen, maktul Yalinkaya’nin ise polis memuru oldugu anlatildi. Devlet memuru olan maktul ile süphelinin esleri adina anaokulu açtiklari ve ortak olarak iki anaokulu islettikleri belirtildi. Olay günü Osman Yalinkaya’nin süphelinin yanina geldigi, birlikte ormanlik alan olan Yakacik Çarsi Mahallesi Dag Çilegi Sokak Ormanyolu üzerinden Kartal’a gittikleri, burada anaokulunun isleri nedeniyle tartistiklari, Mahmud Sezgin’in Yalinkaya’ya ait olan silahla Yalinkaya’ya ates ettigi kaydedildi. Süpheli Sezgin’in saha sonra yola kosarak yoldan geçen minibüsten yardim istedigi, minibüstekilerin yardim etmemesi üzerine karsi istikametten gelen polis devriye ekiplerini durdurarak ‘Osman Osman’ diye bagirarak yardim istedigi ve ormanin içine dogru kostugu anlatildi. Polislerin maktule ilk yardim uyguladigi, hastaneye kaldirilan Osman Yalinkaya’nin hayatini kaybettigi belirtildi.

Süphelinin ifadesine yer verilen iddianamede, süpheli Sezgin’in ‘Net olarak hatirlayamamakla beraber silahin Osman’in sol elinde oldugunu düsünüyorum. Aramizda 3-4 metre mesafe vardi. Ben silah ateslemeden önce ya da sonra Osman ile fiziki temasta bulunmadim” dedigi vurgulandi. Iddianamede, “Herhangi bir insan sol eli ile sag parietal kemigine yakin atis gerçeklestiremeyeceginden süphelinin maktulü tabanca ile vurdugunun anlasildigi” ifadelerine yer verilerek, Istanbul Kriminal Polis Laboratuvari Müdürlügü’nden alinan raporda da süphelinin maktulü tabanca ile vurdugunun belirlendigi kaydedildi.

“Intihar etmesine iliskin delil tespit edilemedi”

Olay Yeri Inceleme Sube Müdürlügü Parmak Izi Gelistirme Laboratuvari Büro Amirligi’nden alinan raporda da, tabanca ve sarjörde parmak izi tespit edilemedigi kaydedildi. “Maktul kendisini vurmus olsaydi tabancada parmak izi çikmasi gerekirdi. Kaldi ki maktulün beylik tabancasi oldugundan her türlü maktulün parmak izi çikmasi gerekirdi” seklinde degerlendirmede bulunulan iddianamede, süphelinin maktulü beylik tabancasiyla vurduktan sonra tabancadaki parmak izlerini sildigi aktarildi. Sorusturma kapsaminda alinan bilirkisi raporunda maktulün intihar etmesine iliskin herhangi bir delil tespit edilemedigi de kaydedildi.

Osman Yalinkaya’nin esi Aygül Yalinkaya’nin ifadesinde, 7 yasinda kizlari ve 10 aylik ogullari oldugunu, baba Yalinkaya’nin oglunun dogmasini çok istedigini, esiyle birlikte kisa ve uzun süreli planlari oldugunu ve intihar edecek insanin çocuk istemeyecegini ve plan yapmayacagini söyledi.

Süpheli Sezgin’in kendisine ulasarak kan parasi adi altinda ana okullarini kendisine vermek istedigini fakat teklifi kabul etmedigini beyan etti.

Müebbet hapis istemi

Iddianamede, süpheli Mahmud Sezgin’in “Kasten öldürme” suçundan müebbet hapis cezasiyla cezalandirilmasi talep edildi. Iddianame gönderildigi Anadolu 1. Agir Ceza Mahkemesi’nde kabul edildi. Süphelinin yargilanmasina önümüzdeki günlerde baslanacak.
Kaynak: İHA