Küçük Yazarlara Sürpriz Ziyaret

Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas, 9-12 Yas Çocuk Yazarlik Atölyesi’ne katilip, “Çocuklarin Kaleminden Bursa’nin Hanlari” kitabina imza atan küçük yazarlarin karne sevincine ortak oldu.

Küçük Yazarlara Sürpriz Ziyaret
Bursa Büyüksehir Belediyesi tarafindan 2021 yilinin ‘Hanlar Bölgesi ve Ipek Yili’ ilan edilmesinin ardindan 14. yüzyilda olusmaya baslayan bölge çocuk yazarlara da ilham kaynagi oldu. Büyüksehir Belediyesi Kültür ve Sosyal Isler Dairesi Baskanligi tarafindan Yazar Koçu Hülya Biyan esliginde 9-12 Yas Çocuk Yazarlik Atölyesi’ düzenlenirken, ilk konusu tarihi hanlar olarak belirlendi. Atölyeye katilan 20 çocuk, Koza Han, Pirinç Han ve Fidan Han’i hayallerini de katarak hikâyelerine tasidi. Çocuklarin tamamen kendi hayal dünyalari ve düsünceleriyle hazirladiklari hikâyeler, ‘Çocuklarin Kaleminden Bursa’nin Hanlari’’ adli eserde toplanarak basildi.

Çocuk Yazarlik Atölyesi’ne katilan 20 ögrencinin 8’i ise Sehit Piyade Onbasi Orhan Tezcan Ilkokulu 3M sinifindan katilim sagladi. Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas da Ceren Sari’nin sinif ögretmenligini yaptigi 3M sinifini ziyaret ederek ögrencileri hem tebrik etti hem de karne heyecanlarina ortak oldu. Ögrencilere ve ögretmenlerine çalismaya katki sunduklari için tesekkür eden Baskan Aktas, atölye çalismalarinda yer alan Nida Ilhan, Zeynep Naz Ögüt, Nurefsan Çavusoglu, Mustafa Halil Özçakar, Damla Yildiz, Ece Çelik, Ceylin Sert ve Nisanur Ipek’e ‘Çocuklarin Kaleminden Bursa’nin Hanlari’’ adli eseri imzalatarak günün anisi olarak aldi. Baskan Aktas daha sonra Yildirim Belediye Baskan Yardimcisi Taner Tastekin, Kültür ve Sosyal Isler Dairesi Baskani Hüseyin Buran, Millet Mahallesi Muhtari Mustafa Imdat ve Okul Müdürü Hasan Turlin ile birlikte ögrencilere karnelerini ve çesitli hediyeler dagitti.

“Bol bol kitap okuyun”

Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas, karnelerini alan ögrencileri tebrik etti. Egitim hayati yeni baslayan ögrencilerin kendilerine simdiden hedef belirlemesini isteyen Baskan Alinur Aktas, ögrencilere çesitli tavsiyelerde bulundu. Önlerindeki yolda inanarak yürümelerini isteyen Baskan Aktas, “Çok çalismaniz gerekiyor. Tatili hak ettiniz. Oyun oynayin, akrabalarinizi ziyaret edin. Ama kitap okumayi da ihmal etmeyin. Kitap okuyan kendine güvenir ve rahat hisseder. Kitap okuyanlarin zihni her zaman berrak olur. Kendini rahat ifade eder, donanimli olursunuz. Teknoloji hizli gelistigi için telefon, tablet ve bilgisayarla internete kolay ulasiyorsunuz. Okuma aliskanligini internet dolayisiyla kaybettik. Vaktinizi çok fazla internette harcamayin. Bol bol kitap okuyun” dedi.

Atölyedeki 20 ögrenciden 8 tanesi ayni siniftan

2021 yilini ‘Hanlar Bölgesi ve Ipek Yili’ ilan ettiklerini hatirlatan Baskan Aktas, Osmanli’nin ilk baskentli olan Bursa’nin çok özellikli oldugunu ve birçok degeri içinde barindirdigini ifade etti.

Çocuklarin tarihi yapilari gezmesini de isteyen Baskan Aktas, “Birçok tarihi esere sahip olan Bursa’da Hanlar Bölgesi ayri bir öneme sahiptir. Ipek de Bursa’nin önemli degeridir. Bu kapsamda Çocuk Yazarlik Atölyesi hazirladik. Bu konuya büyük önem veren sinif ögretmeni Ceren Sari’ya tesekkür ediyorum. Atölyedeki 20 ögrenciden 8 tanesi ayni siniftan katildi.

Yavrularimizdan imzali kitap da aldik. Insallah daha önemli kararlara imza atarlar. Tüm ögrencileri tebrik ediyorum, basarilar diliyorum” dedi.

Kaynak: İHA