Kazakistan Milli Dombra Günü Ankara'da Kutlandi

Kazakistan'in Ankara Büyükelçiligi ve bazi belediyelerin is birliginde, Cumhurbaskanligi Millet Kütüphanesi'nde "Milli Dombra Günü" konseri düzenlendi.

Etkinlige Kazakistan'in Ankara Büyükelçisi Abzal Saparbekuly, diplomatlar, milletvekilleri ve çok sayida davetli katildi.

Açilis konusmasini yapan Büyükelçi Saparbekuly, bu önemli etkinlige katildiklari için davetlilere tesekkürlerini iletti.

Türk medeniyetinin çok güçlü bir müzik gelenegi oldugunu ifade eden Saparbekuly, dombranin en eski müzik geleneklerinden biri oldugunu vurguladi.

Saparbekuly, bu müzik gücünün sonradan fark edildigini ve bugün bile milyonlarca insanin bu müzigi duydugunda derinden duygulandigini belirtti.

Türklerin eski müzik aletleri olan kopuz ve dombranin Türkler arasinda kutsal kabul edildigini hatirlatan Saparbekuly, Islam öncesi Türk toplumundaki Kam ve Baksi olarak bilinen insanlarin görevinin bu dünya ile öbür dünya arasinda baglanti kurmak oldugunu aktardi.

Saparbekuly, "Kopuza bu baglamda önemli bir rol biçilmektedir. Kopuzun iki telinin biri bir dünyayi ikincisi öbür dünyayi simgelemektedir." diye konustu.

Konusmanin ardindan dombra esliginde konser düzenlendi.

Kaynak: AA