Gebze Gençligine 7.5 Milyonluk Yatirim

Kocaeli Büyüksehir Belediye Baskani Tahir Büyükakin, 7.5 Milyon TL’lik yatirimla Gebze bölgesine hizmet verecek Gebze Alaettin Kurt Stadi ve Metin Oktay Stadi’nda inceleme gerçeklestirdi.

Gebze Gençligine 7.5 Milyonluk Yatirim
Kocaeli Büyüksehir Belediye Baskani Doç. Dr. Tahir Büyükakin, zemini yenilenen Gebze Alaettin Kurt Stadi ve metro istasyon insaati nedeniyle yeniden yapimi gerçeklestirilen Metin Oktay Stadin’da inceleme gerçeklestirdi. Gebze Belediye Baskani Zinnur Büyükgöz, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Baskani Murat Aydin’in yer aldigi incelemelere ilk olarak Alaettin Kurt Stadindan baslayan Baskan Büyükakin, “Stadimizi FIFA standartlarina uygun sekilde yeniledik. Gece maçlari için aydinlatmalarinin yani sira kosu pisti ve oyun çizgilerini yeniliyoruz. Bu bölgeyi muazzam bir yasam alanina çevirecegiz. Çocuklarimiz, gençlerimiz, kadinlarimiz tabii ki spor yapmaya gönül vermis tüm vatandaslarimiz buradan faydalanacak” dedi.

Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreter Yardimcisi Mustafa Altay’in da yer aldigi incelemeler sonrasi bir açiklama yapan Baskan Büyükakin, “Spor kenti Kocaeli markasi için tesislesmeye önem verdigimizi her firsatta dile getiriyoruz. Bu nedenle her firsati hizmete çevirerek vatandaslarimizin hizmetine sunuyoruz. Simdi yaptigimiz yenileme çalismalariyla amatör ve profesyonel futbolumuza Gebze bölgemizde çok önemli bir katki sunduk. Bu bölgemizin her bakimdan yeni bir yasam merkezi olmasi için de adim atiyoruz. Kulüplerimiz burada çocuklarimiza ve gençlerimize çok daha güzel bir yerde hizmet edecekler” diye konustu.

Tesisleri çocuklar ve gençlere hediye edeceklerini ifade eden Büyükakin, “Bu bölgemiz spor senliklerinin oldugu, ailelerimizin çocuklariyla hosça vakit geçirebilecegi, saglikli yasam için yürüyüs yapilabilecekleri alan olacak. Iki futbol sahamiz, ligler basladiginda gerek antrenman gerekse resmi müsabakalar için ev sahipligi yapacak. Her sey insanimiz için. Bu tesisler de insanimiz için. Hayata geçirdigimiz bu futbol sahalarinda dostluk ve kardeslik içerisinde futbol oynanacagina da yürekten inaniyorum” seklinde konustu.

Incelemede yer alan ve sonrasi da bir açiklama yapan Gebze Belediye Baskani Zinnur Büyükgöz ise, “Bu iki sahamizin yeniden yapilmasi ve Gebze bölgemize hizmet verecek olmasindan dolayi çok mutluyuz. Çok önemli bir yatirim. Kendisine bir kez daha tesekkür ediyorum. Her türlü eksiklikleri giderildiginde bu alan Gebzeli vatandaslarimizin rahatça kullanacaklari bir alan olacak” ifadelerini kullandi.

Kocaeli Amatör Spor Kulüpleri Baskani Murat Aydin ise, “Bu iki sahamizin yenilenerek Gebze bölgemize kazandirilmasi ve her daim amatör sporun her destekçisi olan Tahir Baskanimiza, bir kez daha bu çok önemli hizmeti için çok tesekkür ediyorum. Tahir Baskanimiz, bu iki sahaya 7,5 Milyon TL’lik yatirim yapti. Bu iki güzel saha civil civil olacak, çocuklarimiza ve gençlerimize nezih bir ortamda hizmet verecek” açiklamasini yapti.

Incelemeler çekilen hatira fotografinin ardindan sona erdi.
Kaynak: İHA