DEVA Partisi Genel Baskani Babacan, 1. Olagan Alanya Ilçe Kongresine Katildi

DEVA Partisi Genel Baskani Ali Babacan, partisinin 1. Olagan Alanya Ilçe Kongresine katildi.

Babacan, Alanya Kültür Merkezi'nde düzenlenen kongrede yaptigi konusmada, 28 yil önce bugün tarihe kapkara sayfa eklendigini söyledi.

2 Temmuz 1993'te hafizalarda agir bir travma olustugunu dile getiren Babacan, "Bu tarihte yüregimizde derin bir yara olustu. Bugün Madimak katliaminin yil dönümü. Madimak'ta katledilen 35 insanimizi saygi ve rahmetle aniyorum. Türkiye'nin alnina bu kara lekeyi sürenleri de lanetliyorum." dedi.

Tarihte kendilerini hüzne bogan olaylarin da meydana geldigini ifade eden Babacan, Sivas'ta yasananlarin bu aci olaylardan oldugunu vurguladi.

Babacan, geçmisten gelen acilari dindirilebilecegini anlatarak söyle konustu:

"Yasanan acilari susturarak degil, acilari anlayarak ve paylasarak ancak yapabiliriz. Bunlarla cesaretle yüzlesmeli ve tekrar etmemesi için çabalamaliyiz. Bunun yolu da adaletten hakikaten ve toplumsal baristan geçiyor. Adalete ve hakikat mücadelesi veren ailelere, insan haklari mücadelesi verenlere saygi ve sükranlarimi sunuyorum. Böylesi olayin bir daha yasanmamasi için çalisip mücadele edecegimizi ifade etmek istiyorum."

Babacan, partilerinin ülkenin tüm sorunlarini analiz ettigini de savunarak ülkenin her türlü sorununa çare, her türlü derdine birlikte deva olacaklarini sözlerine ekledi.

Konusmanin ardindan Babacan'a, Alanya'nin yöresel kiyafeti ile Alanyaspor atkisi ve çiçek takdim edildi.

Babacan, daha sonra otobüs ile çarsi turu yapti.

Kaynak: AA