AK Parti'li Günay, 'Kadina Yönelik Siddetle Mücadele 4. Ulusal Eylem Plani'ni Degerlendirdi

AK Parti Eskisehir Milletvekili Emine Nur Günay, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan tarafindan açiklanan "Kadina Yönelik Siddetle Mücadele 4. Ulusal Eylem Plani"na iliskin açiklamada bulundu.



Günay, yaptigi yazili açiklamada, kadina karsi islenen siddet suçlariyla ise çok daha dikkatle ve kararlikla mücadele edilmesini gerektiginin altini çizdi.

Cumhurbaskani Erdogan'in açikladigi 4. Ulusal Eylem Plani'nin kadinlara verilen degerin, önemin ve kadina karsi siddetle mücadele konusunda kararliliginin bir göstergesi oldugunu ifade eden Günay, söyle devam etti:

"Yapilan birçok düzenlemeyle ülke olarak kadina karsi siddetle mücadelede daha ileri bir asamaya geçiyoruz. 2025 yilina kadar uygulanacak bu eylem plani, kamu kurumlari, sivil toplum kuruluslari, medya mensuplari, üniversiteler, uluslararasi kuruluslarin temsilcileri, kisaca ilgili tüm paydaslarin katkilariyla hazirlandi. Eylem plani 5 ana hedef, 28 strateji ve 227 faaliyet seklinde yapilandirildi. Bütüncül yaklasimla hazirlanan bu planla kadina karsi siddetin tamamen ortadan kalkmasini amaçliyoruz. Siddete ugrayanin kadin veya erkek, çocuk veya yasli, engelli veya engelsiz olmasi fark etmiyor. Kanun herkesi koruma altina aliyor. Önleyici, koruyucu, egitici ve cezalandirici boyutlarini görüyoruz. 4. Yargi Paketi'nin kapsaminda siddetle mücadeledeki düzenlemeler de bulunuyor."

Günay, toplumsal konularda toplum mutabakatinin da çok önemli olduguna deginerek, 4. Ulusal Eylem Plani herkesi okumasi, bilgi sahibi olmasi ve desteklemesi gerektigini bildirdi.

Kaynak: AA