BBP Genel Baskani Destici, Çorum'da Konustu Açiklamasi

'(Anayasa Mahkemesi'nin HDP'li Ömer Faruk Gergerlioglu hakkindaki hak ihlali karari) Bu karari begenmesem de dogru bulmasam da bir terör örgütünün uzantisi ve onun sözcülügünü yapan birisi olarak degerlendirsem de biz yarginin verdigi karara saygiliyiz' 'Bizim Büyük Birlik Partisi olarak fikrimiz seçimlerin zamaninda, yani haziran 2023'te yapilmasindan yana'.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Baskani Mustafa Destici, HDP'li Ömer Faruk Gergerlioglu hakkinda Anayasa Mahkemesinin verdigi karara iliskin, "Bu karari begenmesem de dogru bulmasam da bir terör örgütünün uzantisi ve onun sözcülügünü yapan birisi olarak degerlendirsem de biz yarginin verdigi karara saygiliyiz." dedi.

Destici, partisinin Çorum Il Baskanliginda düzenledigi basin toplantisinda gazetecilerin sorularini yanitladi.

Bir gazetecinin, HDP'li Ömer Faruk Gergerlioglu'nun Anayasa Mahkemesi karariyla yeniden milletvekili vasfi kazanmasiyla ilgili düsüncelerini sormasi üzerine Destici, Büyük Birlik Partisi olarak yargi kararini saygiyla karsiladiklarini söyledi.

Büyük Birlik Partisi olarak HDP'nin normal bir siyasi parti olmadigini düsündüklerini belirten Destici, "Keske olabilse. PKK'nin siyasi uzantisi, subesi, sözcüsü. Böyle bir partiye dünyanin hiçbir yerinde, hele Avrupa'da asla müsaade etmezler, etmediler. Ispanya'da örnegi var. Lakin ülkemizde uzun yillardir böyle bir müsamaha var. Yani yeterinden fazla müsamaha gösterildi. Bu, adi parti olan bu yapinin milletvekillerinin de hem Meclis içinde, hem disinda devlete, ülkeye, ülkenin bütünlügüne, Türk Silahli Kuvvetlerine, polisine, Türk milletine karsi çok agir sözlerini biliyoruz." diye konustu.

HDP'nin, Türkiye'nin dis iliskilerde kiminle sorun yasarsa onun tarafinda yer aldigini belirten Destici, "Ermenistan ile problem yasasak, bunlar Ermenistan tarafindalar. Biz Rusya ile problem yasasak, bunlar Rusya tarafinda. Yunanistan, Amerika'nin, FETÖ'nün, PKK'nin, PYD'nin, YPG'nin tarafinda. Yani Türkiye düsmanlariyla birlikteler." diye konustu.

HDP'nin milletvekillerini, grup baskanvekillerini, meclis baskanvekillerini tanimadiklarini vurgulayan Destici, söyle devam etti:

"Bu karari begenmesem de dogru bulmasam da bir terör örgütünün uzantisi ve onun sözcülügünü yapan birisi olarak degerlendirsem de biz yarginin verdigi karara saygiliyiz. Ancak yargimizdan beklentimiz su ki; cesur olsunlar. Kim teröre bulasiyorsa, terörün sözcülügünü yapiyorsa, onunla ilgili uluslararasi hukukun, iç hukukun ve Anayasamizin geregini yerine getirsinler. Biz bu konularda netiz. Hiç kimse bizim kadar net degil. HDP'nin Mecliste meclis baskanvekili var. Bir kere o yanlis. Bir terör örgütünün partisi, meclis baskanvekilligi yapiyor, Meclis'i yönetiyor, diger bütün partilerin baskanlari, milletvekilleri de söz isterken ona 'baskanim' çekiyor. Ben onun yönettigi toplantiya girmiyorum. Bu hafta o yönetiyor, ben Meclise girmiyorum."

- Seçim zamaninda yapilmali

Destici, bir gazetecinin muhalefet partilerinin erken seçim beklentilerine iliskin sorusuna da seçimin zamaninda yapilmasi taraftari olduklarini aktardi.

Cumhur Ittifaki disindaki partilerin tamami bir araya gelse dahi seçim karari alacak sayisal çogunluga ulasamadiklarina dikkati çeken Destici, sunlari kaydetti:

"Diger taraftan ülke bir salgin sürecinde. Her ne kadar su anda normallesme süreci yasasak da bundan çok agir etkilenen kesimlerimiz var. Özellikle hizmet sektöründeki esnafimiz basta olmak üzere. Bu yaralarin sarilmasi, ondan sonra seçime gidilmesi lazim. Bir de Seçim Kanunu'nun demokratiklestirilmesi lazim. Yeni anayasa yapilmali, bu yapilamiyorsa bile en azindan Seçim Kanunu demokratiklestirilerek seçime gidilmeli. Bu degisiklik yapildiktan en az bir yil süre geçmesi gibi bir takvim var. Bizim Büyük Birlik Partisi olarak fikrimiz seçimlerim zamaninda, yani haziran 2023'te yapilmasindan yana."

Destici, basin toplantisinin ardindan partiye yeni katilan iki üyeye parti rozeti takti.

Kaynak: AA