Zonguldak'ta Vatandaslar Denize Akin Etti

Zonguldak’ta 1 Temmuz itibariyle açilan Kapuz Plaj Tesisleri’ne vatandaslar ilgi gösterdi.

Zonguldak'ta Vatandaslar Denize Akin Etti
1 Temmuz itibariyle sokaga çikma kisitlamasi basta olmak üzere piknik ve mesire alanlarindaki kisitlamalar da kaldirilmis oldu. Ayni zamanda Denizcilik ve Kabtoaj Bayrami’nin da kutlandigi 1 Temmuz itibariyle Kapuz Plaj Tesisleri’nin de resmi olarak açilisi gerçeklestirildi.

Belediye tarafindan isletilen tesislere hava sicakliginin da 30 dereceleri asmasiyla birlikte vatandaslar yogun ilgi gösterdi.

Aileleri ile birlikte sicak hava ve denizin tadini çikartan vatandaslarin görüntüsü Ege sahillerini aratmadi. Pandemi dolayisiyla insanlarin evde kaldigini ve bunaldigini anlatan 65 yasindaki Murat Kizilyar, önceki yillara göre doluluk oraninin az olmasina ragmen yine de insanlarin ragbet gösterdigini aktardi. Kizilyar, "65 yas üstü de hep evlerde kaldik. Insanlar bunaldilar. Bir de müsilaj çikti. Burada pek yok ama aritmadan önce de buralar daha kötüydü. Su an biraz daha deniz temiz. Yillar önce burada TTK’nin tesisleri vardi. Plajlara kartla giriliyordu. Simdi sadece yikintilari kaldi. Proje yapilacak deniliyor proje yapilirsa belki hizmet olarak daha güzel seyler yapilabilir. Su an 1 Temmuz olmasina ragmen önceki yillara göre biraz daha sakin. Yoksa buralarda yarismalar oluyordu. Insanlar egleniyordu. Pandeminin de biraz etkisi var tabi. Ona ragmen yine de insanlar ragbet gösteriyor. Insanlar bunaldilar. Genelde tersane, orta kapuz ve kapuz olarak üç ayri yerde denize giriyorlar" diye konustu.

Kaynak: İHA