Türkiye'nin Ilk Engelliye Uyumlu Doga Alanlarini Gezdiler

Yalova’nin Altinova Belediye Baskani Dr. Metin Oral, il genel ve belediye meclisi üyelerini Hersek Lagününde agirladi.

Türkiye'nin Ilk Engelliye Uyumlu Doga Alanlarini Gezdiler
Belediye Baskani Dr. Metin Oral ve esi Yasemin Oral, AK Partili ve CHP’li Altinova Il Genel Meclisi üyeleri ile Altinova Belediye Meclisi üyelerini aileleri ile birlikte Hersek Lagünü Doga Egitim ve Engelli Uyumlu Kus Gözlem Kulesi ile Engelli Tibbî Aromatik Bitkiler Bahçesi’nde agirladi. Ilk meclis üyeleriyle birlikte kahvalti yapan Oral, daha sonra Hersek Lagünde yapilan çalismalari meclis üyeleri ile ailelerine anlatti. Türkiye’nin engelli uyumlu ilk ve tek Tibbî Aromatik Bitkiler Bahçesi’nde yapilan çalismalar ve bölgede yer alan bitkiler hakkinda sunum yapilarak alan gezildi. Burada davetlilere geçtigimiz hafta bahçede yapilan ilk hasattan elde edilen Menta (nane) bitkisinden demlenen çay ikram edildi.

Ardindan yine ülkemizin ilk ve tek Hersek Lagünü Doga Egitim ve Engelli Uyumlu Kus Gözlem Kulesi’ne geçilerek Baskan Oral burada da meclis üyeleri ve ailelerine çalismalar hakkinda bilgi verdi. Kus gözlem kulesinde kuslari ve bölgeyi izleyen misafirler güzel bir gün geçirdi.

Doga Egitim ve Engelli Uyumlu Kus Gözlem Kulesi’nde, Altinova Belediyesi tarafindan ilk kez uygulanan doga pasaportu, meclis üyeleri ve ailelerine anlatildi. Altinova Belediye Baskani Dr. Metin Oral’in elinden pasaportlarini alan meclis üyeleri ile aileleri, “Doga ve Hayvanlari Koruma ve Yasatma” sözlesmesinin de gönüllüsü oldu.

Metin Oral, “Meclis üyelerimiz de doga pasaportu sahibi oldu. Altinova’miza birlikte hizmet ettigimiz meclis üyelerimiz ve degerli aileleri ile birlikte ilçemizin önemli turizm markasi Hersek Lagünü Tibbî Aromatik Bitkiler Bahçesi ve Kus Gözlem Merkezimizde hem keyifli bir zaman geçirdik, hem de verimli degerlendirmeler de bulunduk” dedi.

Kaynak: İHA