Miami'de Çöken Binada 2 Kiz Kardesin Cansiz Bedenine Ulasildi

Binada 10 ve 4 yaslarindaki iki kardesin cesedine ulasilmasiyla ölü sayisi 18'e çikti.

ABD’nin Florida eyaleti Miami sehrinin Surfside bölgesinde 13 katli binanin kismen çökmesi sonucu hayatini kaybeden 2 kiz çocugunun cansiz bedenine ulasilmasiyla toplam can kaybi 18'e yükseldi.

Miami Belediye Baskani Daniella Levine Cava, yaptigi basin toplantisinda, binanin enkazindaki arama kurtarma çalismalarinda iki çocugun cesedine ulasildigini duyurdu.

Söz konusu cesetlerin 10 yasindaki Lucia ile 4 yasindaki Emma Guara kardeslere ait oldugunu belirten Cava, enkaz altinda oldugu düsünülen 145 kisiden ise hala haber alinamadigini söyledi.

Cava, "Bu kadar beklenmedik ve daha önce benzeri görülmemis bir olayda her can kaybi trajik, ancak çocuklarimizin kaybinin yükü çok agir." dedi.

ABD Baskani Joe Biden ve esi Jill Biden, bugün binanin bulundugu bölgeye giderek ailelerle görüsecek ve çalismalari yerinde izleyecek.

- 270 dairelik lüks kondo binasinin yarisi aniden çökmüstü

Surfside bölge yetkilileri, bina yönetimi ile 2018’de yapilan yazismalarda, 1981 yapimi binada büyük yapisal hasar bulunduguna dikkati çekmis, çatlayan kolonlari ile ufalanmaya baslayan betonunda yaklasik 9 milyon dolarlik tamirat gerektigini bildirmisti.

Miami Beach’in kuzeyinde, yaklasik 5 bin 600 nüfuslu Surfside yerleskesinde, 24 Haziran'da 13 katli 270 dairelik lüks kondo binasinin yarisi aniden çökmüstü.
Kaynak: AA