Isveç'te Sokak Ortasinda Saldiriya Ugrayan Polis Memuru Öldü

Isveç'in Göteborg kentinin Hisingen bölgesindeki Biskopsgarden Mahallesi'nde görev basindayken silahli saldiriya ugrayan polis memuru yasamini yitirdi.

Isveç Emniyet Genel Müdürü Anders Thornberg, olayin çok üzüntü verici oldugunu belirterek ölen 30 yasindaki polis memurunun ailesine bassagligi diledi.

Göteborg Emniyet Müdürlügünden Klas Johansson "Bu trajik olay, hepimizi derinden etkiledi. Öldürülen polisimiz için 'ulusal yas' ilan edildi. Ülke genelinde bayraklar yariya inecek." ifadelerini kullandi.

Genis çapli sorusturma baslattiklarini kaydeden Johansson, su ana kadar herhangi bir süphelinin yakalanmadigini kaydetti.

- Olayin arkasinda uyusturucu çetelerinin oldugu öne sürüldü

Sosyal medyaya yansiyan saldirinin görüntülerinde, görev basindaki polis memuru, bir kisiyle sohbet ederken aniden silahli saldiriya ugruyor ve yere düsüyor.

Arkadaslarinin ilk müdahaleyi yapmasina ragmen polis memuru olay yerinde can veriyor.

Isveç medyasinda, polisin öldürülmesinin arkasinda uyusturucu çetelerinin oldugu öne sürüldü.

Öte yandan son yillarda uyusturucu çetelerinin artisiyla Isveç'te sokak ortasinda öldürülen kisi sayisi da artti.

Isveç Ulusal Suçlari Önleme Konseyi (BRA) raporuna göre, Avrupa Birligi (AB) ülkeleri arasinda 2020'de sokak ortasinda en fazla silahli saldiriya ugrayanlarin yasadigi ülke Isveç oldu.

2019'da 315 kisi silahli saldiriya ugradi ve bunlardan 40'i öldü. 2020'de de 249 kisi silahli saldiriya ugrarken, 44 kisi hayatini kaybetti.

Kaynak: AA