Büyükelçi Sanjay Panda, Nemrut Daginda

Çesitli temaslarda bulunmak üzere Adiyaman’a gelen Hindistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Sanjay Panda, Nemrut Daginda günesin batisini izledi.

Büyükelçi Sanjay Panda, Nemrut Daginda
UNESCO Dünya Kültür Mirasi Listesi’nde yer alan ve Kommagene Kralligi’na ait tümülüsü ile pek çok dev esere ev sahipligi yapan Nemrut Dagini ziyaret eden Hindistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Sanjay Panda, burada hatira fotograflari çekerek günesin batisini izledi. Nemrut Dagi sonrasi kent merkezine gelen Büyükelçi Panda, Adiyaman Valisi Mahmut Çuhadar’i makaminda ziyaret etti.

Valilik Seref Defterini imzalayan Büyükelçi Sanjay Panda, Anadolu’nun en eski yerlesim birimlerinden olan kadim medeniyetler sehri Adiyaman’da bulunmaktan duydugu memnuniyeti dile getirerek misafirperverliginden dolayi Vali Mahmut Çuhadar’a tesekkür etti.

Büyükelçi Panda’nin ziyaretinden duydugu memnuniyeti dile getiren Vali Mahmut Çuhadar, konuguyla makaminda bir süre sohbet ederek, Adiyaman’in tarihi ve kültürü hakkinda bilgiler verip, Adiyaman’a özgü çesitli ürünlerin yer aldigi bir hediye paketi verdi.

Büyükelçi Panda ise Vali Mahmut Çuhadar’a Hindistan’a özgü ürünlerin yer aldigi bir hediye paketi takdim etti. Karsilikli sohbet ortaminda gerçeklesen ziyaret yapilan çesitli degerlendirmelerin ardindan son buldu.
Kaynak: İHA