Bal Evi Için Kendi Ürettigi Elektrigi Kullaniyor

Artvin’in Borçka ilçesinde aricilik yapan Mevlut Özden, bal evi için kendi imkanlariyla su borusundan yaptigi sistem sayesinde elektrik üretmeye basladi.

Bal Evi Için Kendi Ürettigi Elektrigi Kullaniyor
Artvin’in Borçka ilçesi Atanoglu köyünde aricilik yapan Mevlut Özden (65), su borusu ile dagdan getirdigi memba suyundan elektrik üretimine basladi.

Özden, kendi imkanlariyla icat ettigi sistem sayesinde bal evindeki elektrik ihtiyacini bu sekilde karsiliyor.

Köyler arasi su tasiyan borularin içerisinde mevcut potansiyel enerjiyi elektrik enerjisine dönüstürmek için türbin tasarimi yapan Mevlüt Özden, 40 mm çapinda su borusu ile yüksek rakimli dagdan getirdigi içme suyu ile hem elektrik üretimini karsiliyor, hem de içme suyu olarak kullaniyor.

Insanlar baldan daha çok yaptigim elektrik sistemini soruyor

"Ilkokul mezunuyum okusaydim devlet adami olurdum" diyen Özden, ”Insanoglunun yapamayacagi bir sey yok, yeter ki istesin. Su bedava, akil bedava. Bal evinde de elektrik ihtiyacimiz vardi, bu sekilde çözdük. Hem de dagdan gelen birinci sinif içme suyumuz olmus oldu. Küçük yastan itibaren merakliyim bunun gibi icatlari yapmaya. Bal evine gelenler, baldan çok kendi yaptigim elektrik sistemini soruyor. Insanlarin ilgisi benimde hosuma gidiyor” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA