Anaokulunda 0-3 As Arasi 'Erken Çocukluk' Egitimi

Kütahya Özel Egitim Anaokulunda 0-3 yas arasi Erken Çocukluk egitimi verilmeye baslandigi bildirildi.

2019 yilinda 3-6 yas arasi özel egitime ihtiyaci olan özel çocuklarin, egitim ve ögretimi için açilan Kütahya Özel Egitim Anaokulu, bu süreç içerisinde özel egitime erken baslamanin ve ailelerin bu egitime dahil edilmesinin gerekliligini fark ederek egitimde yeni bir adim atti. Bu kapsamda okul bünyesinde 0-3 yas erken çocukluk egitim hizmetleri uygulanmaya baslandi.

Nisan ayinda hayata geçen "Erken Çocukluk Hizmetleri" birimi, 2 aylik bebekten 2,5 yasa kadar olan 8 ögrenciye 4 ögretmenle hizmet veriyor. Ögrenciler, egitim sürecinde haftada 4 saat aileleriyle birlikte okula gelmekte, özel egitim ögretmenleri mentörlügünde degerlendirilmeleri yapildiktan sonra, aylik olarak yapmalari gereken davranislar ve beceriler belirlenmekte ve egitimler aile egitimi seklinde devam etmekte.

Okul Müdürü Sevil Altundal, özel gereksinimli ögrencilerin egitiminde bir günün bile çok önemli oldugunu belirterek, ”Ne kadar erken baslarsak o kadar hizli yol alinacaktir. Egitimin ailede basladiginin dikkate alinmasi gerekir. Egitim süreci ögrenci ve veli merkezli ve aile egitimini temele alarak ögrencinin ihtiyacina göre ilerler. Veliler çocuklarinin davranislarinda, yasitlarina göre farklilik hissettiklerinde uzman kisilere basvurmalilar. Bu süreç onlari korkutmamali” dedi.

Egitimle çok güzel basarilara imza atildigini belirten Altundal "0-3 yas erken çocukluk egitimini henüz 2 aydir yapiyoruz. Daha çok özel ögrenciye ve velisine ulasmayi hedefliyoruz. 0-3 yas özel gereksinimli çocugu olan ebeveynler, okulumuza ulasip bizden bilgi alabilirler” diye konustu.

0-3 yas erken çocukluk egitimine gelen ögrenci velisi Fatma Piskiner, Vali Ali Çelik ve esine, Il Milli Egitim Müdürlügüne, Rehberlik Arastirma Merkezi’ne, Okul Müdürü Sevil Altundal’a, ögretmenlerine ve rehberlik servisine tesekkür etti. Iki aylik süreçte kizinda çok güzel gelismeler oldugunu belirten Piskiner, çocuklarin bu yeni deneyiminde ögretmenlerinin çok güzel mentör olduklarini, egitimin devam etmesini istediklerini ifade etti.

Kaynak: İHA