Yangin Helikopterine Giren Yilan Kurtarildi

Mugla Büyüksehir Belediyesi Itfaiye ekipleri ev, ot, orman ve araç yanginlarina müdahalenin yaninda hayat kurtarma çalismalarini da sürdürüyor. Mugla’nin Büyüksehir Belediyesi oldugu 2014 yilindan itibaren itfaiye ekipleri 3 bin 220, bu yilin ilk 5 ayinda da 182 hayvan kurtarma olayina müdahale etti.

Yangin Helikopterine Giren Yilan Kurtarildi
Helikopterde yilan kurtarma

Mugla Büyüksehir Belediyesi Itfaiye ekipleri son olarak Milas ilçesinde konuslu yangin söndürme helikopterine giren yilani kurtararak dogal ortamina birakti. Beçin Mahallesi’nde Denizcik Orman Deposu’nda konuslu yangin söndürme helikopterine yilan girdi. Görevlilerce fark edilen yilanin çikarilmasi için itfaiyeden yardim istendi. Ihbar üzerine gelen itfaiye ekipleri, helikopterdeki yilani bulundugu alandan kurtararak dogal ortamina birakti.

1 ayda 89 yilan yasam alanlarina geri birakildi

Mugla’nin 13 ilçesinde 38 noktada konuslanan Büyüksehir Itfaiye teskilati yangin, trafik kazasi, deprem, sel, heyelan, mahsur kalma gibi olaylarin yaninda sehrin en ücra noktalarinda zor durumda kalan hayvanlarin da kurtarilmasinda basrol oynuyor.

Itfaiye teskilatinin kurtarma operasyonlari genellikle çatiya veya agaca çikip inemeyen ya da araç motorlarina giren kediler, bunun yani sira ayagina ip dolasan kuslar, çukura düsen inekler, koyun, keçi, at, bazen de bos havuza düsen domuz, kirpi, tilki vb. hayvanlarin kurtarilmasi seklinde gerçeklesiyor.

Ayrica sicaklarin artmasi ve yaz mevsimi nedeniyle Itfaiye ekipleri 1 ayda tehlikeli olabilecek 89 yilani zarar vermeden evlerden, is yerlerinden, araçlardan ve helikopterden çikartarak dogal yasam alanlarina birakti. Itfaiye ekipleri sicaklarin artmasiyla birlikte özellikle kirsal bölgelerde yasayan vatandaslarin yilanlara karsi dikkatli olmalari gerektigi, vatandaslarin yasam alanlarinda yilan görmeleri halinde ilçe veteriner hizmetleri, barinak birimleri veya 112 Acil Çagri Merkezini aramalari konusunda uyariyor.
Kaynak: İHA