Mülteci Ve Türk Çocuklar, Sosyal Uyum Projesinde Bulustu

Akdeniz Belediyesi, Içel Sanat Kulübü ve bir sivil toplum kurulusu ortakliginda ‘Mültecilerle Sosyal Uyum Projesi’ gerçeklestirdi. Proje kapsaminda, mülteci ve Türk çocuklari, etkinliklerde bir araya geldi.

Mülteci Ve Türk Çocuklar, Sosyal Uyum Projesinde Bulustu
Akdeniz Belediyesinden yapilan açiklamaya göre, proje çerçevesinde mülteci ve Türk çocuklari ile ailelerinin katilimiyla etkinlik düzenlendi.

Proje kapsaminda 4 hafta süren etkinliklerde, 8-12 yas araligindaki mülteci çocuklar ile Kazanli Mahallesinde yasayan çocuklar, kültürel, sanatsal, sportif ve felsefe içerikli etkinliklerde bir araya gelerek kaynastilar, siki arkadaslik bagi kurdular.

Kültür ve Sosyal Isler Müdürlügünce Kazanli Mahallesinde düzenlenen bulusmaya, Akdeniz Belediye Meclis Üyesi Aydin Egin, proje ortagi kulüp temsilcileri, egitmenler, Kazanli Muhtari Süleyman Serin, mülteci çocuklar, aileleri ve mahalle sakinleri katildi.

Heykel ve felsefe atölyesi ile saglikli atistirmaliklar konularinda sunum yapilan etkinlikte, çocuklarin yaptigi heykeller ile çizdikleri resimleri de sergilendi. Projeye katki sunan ve emek verenlere plaket takdim edildi.

“Çok özel ve anlamli bir proje”

Meclis Üyesi Egin, etkinlikte yaptigi konusmada, belediye olarak böylesi anlamli bir etkinlikte yer almaktan dolayi mutlu olduklarini ifade etti.

Egin, “Akdeniz Belediyemizle birlikte bu özel projenin ortagi olan kulüplerimize ve ayrica çocuklarimizin içlerindeki cevheri kesfetmelerine isik tutan egitmenlerimize tesekkür ediyorum. Geçmiste özlemini çektigimiz ve bugün Akdeniz’de hakim olan baris, kardeslik ve huzur iklimine katki sunacak bu anlamli ve özel projenin hayat bulmasinda emegi geçen herkese tesekkür ediyorum” dedi.

Savas veya benzeri nedenlerle aileleri ile birlikte ülkelerini terk edip Türkiye’ye göç eden mülteci çocuklar ile Türk çocuklarini bulusturup kaynastiran; kültürel, sanatsal, sportif ve felsefe içerikli etkinliklerle çocuklarin içlerindeki cevheri kesfetmelerini saglayan Mültecilerle Sosyal Uyum Projesi sayesinde, toplumsal uyum sürecinin hizlanmasi, güçlendirilmesi ve bir takim toplumsal önyargilarin ortadan kaldirilmasinin amaçlandigi bildirildi.

Kaynak: İHA