Erdogan, AK Parti Grup Toplantisinda Konustu Açiklamasi (3)

'Müsilaj meselesine kalici çözüm getirme hususundaki yol haritamizi içeren Stratejik Plani'mizi da üç ay içerisinde tamamliyoruz' 'Marmara Denizi'nin tamamini Koruma Alani ilan ederek atiksu aritma sistemlerimizi en ileri teknolojiye tasiyarak Marmara'yi temizleyecegiz' 'Nasil Haliç'i tertemiz yaptiysak, Haliç'te denize girilir hale getirdiysek, orada balik tutar hale getirdiysek insallah bu müsilaj belasindan da kisa zamanda Marmara'mizi, Istanbul'umuzu temizleyecegiz'.

Türkiye Cumhurbaskani ve AK Parti Genel Baskani Recep Tayyip Erdogan, "Müsilaj meselesine kalici çözüm getirme hususundaki yol haritamizi içeren Stratejik Plani'mizi da üç ay içerisinde tamamliyoruz." dedi.

Erdogan, partisinin TBMM Grup Toplantisi'nda yaptigi konusmada,"Bizim gündemimizde ülkemize ve milletimize yaptigimiz ve yapacagimiz hizmetlerden, kazandirdigimiz ve kazandiracagimiz eserlerden, yedi düvele karsi verdigimiz ve verecegimiz mücadelelerden baska bir konu yoktur, olmamistir, olmayacaktir. Milletimizle birlikte sizler de takip ediyorsunuz." diye konustu.

Her ay onlarca yol, tünel, köprü, baraj, sulama tesisi, millet bahçesi, toplu konut projesi açilisi yaptiklarini anlatan Erdogan, "Bunlarin kulagi var ama duymuyor, gözü var ama görmüyor, kalbi var ama duymuyor, çünkü mühürlü. Varsin olsun duymasin, varsin olsun görmesin, varsin olsun mühürlensin. Benim milletim duyuyor ya, bize bu yeter." ifadelerini kullandi.

Depremlerde ne kadar kisa zamanda toplu konutlarin yapildiginin ortada oldugunu belirten Erdogan, "Su anda bu insaatlarin nasil hizla devam ettigini görüyorlar. Bir tanesi de Izmir'in milletvekili. Git de bir gör, bak bakalim insaatlar nasil devam ediyor ama dogru dürüst oralara ugradigi bile yok. Bir digeri Millet Ittifakindan, sen de bir git bak bakalim, orada ne var, gerçekten bir seyler yapiliyor mu? Bu hükümet orada ne gibi yatirimlar yapiyor? Bak bakalim belki insafa gelirsin. " seklinde konustu.

Erdogan, küresel düzeyde ortaya çikan firsatlari degerlendirmek için sürekli yeni arayislar pesinde olan yatirimcilara her türlü destegi verdiklerini söyledi.

Saglikta hem altyapi hem yetismis insan kaynagi hem hizmet kalitesi hem kapsayicilik bakimindan, geçmiste örnek gösterilen ülkeleri fersah fersah geride biraktiklarini dile getiren Erdogan, "Bunlarin hepsini, solladik, geçtik, gidiyoruz. Sadece su salgin döneminde yaptiklarimiz bile yakin tarihimize altin harflerle yazilacak önemdedir. Vatandaslarimizin sagligini titizlikle korurken ülkemizin üretim, istihdam, ihracat ve büyüme diye ifade ettigimiz, tabii basta yatirim, ekonomik görünümüne de halel getirmemeye özel önem verdik." ifadelerini kullandi.

- "Bu alanda, yeni ve daha büyük atilimlarin hazirliklari içindeyiz"

Erdogan, savunma sanayindeki basarilarin tüm dünyanin gündeminde oldugunu vurgulayarak gelistirilen ve üretilen hava, kara, deniz araçlarina ilginin giderek arttigini söyledi. Cumhurbaskani Erdogan, bu alanda yeni ve daha büyük atilimlarin hazirliklari içinde olduklarini bildirdi.

Sanayicilerin diger alanlarda da çok önemli atilimlara imza attiklarini belirten Erdogan, yerli otomobile sahip olma konusundaki çalismalarin, planladiklari sekilde sürdügünü kaydetti.

Türkiye'nin dört bir yanindaki tüm organize sanayi bölgelerinde ve diger alanlarda haril haril yeni fabrikalar insa edildigine, kapasitelerin genisletildigine dikkati çeken Erdogan, "Turizmde, salgin sebebiyle yasanan sikintilara karsi attigimiz adimlari diline dolayacak kadar çapsiz bir anlayisla mücadele ediyoruz. Egitimde, okul öncesinden üniversiteye kadar her seviyede çok güçlü bir altyapi kurduk, insallah bunlarin semeresini önümüzdeki dönemde hep birlikte görmeye baslayacagiz." dedi.

- "Türkiye'nin asil ihtiyaci iste budur"

Sporda da çocuklar ve gençleri büyük basarilara hazirlayacak saglam bir altyapi olusturduklarini kaydeden Erdogan, Polonya'da düzenlenen Para Atletizm Avrupa Sampiyonasi'nda 6 altin, 7 gümüs ve 8 bronz madalya kazanan sporculari kutladi.

"Kendilerini en yakin zamanda Külliye'de de agirlamayi arzu ettigimi Gençlik ve Spor Bakanima hatirlatmayi borç biliyorum." ifadesini kullanan Erdogan, sporda son dönemde ardi ardina alinan basari haberlerinin özellikle uluslararasi alanda artarak devam etmesini diledi.

Italya-Türkiye maçini çok çok önemsediklerinin altini çizen Erdogan, "Insallah Roma'dan milli takimimiz basariyla dönmesi halinde biz de Azerbaycan'da ikinci maçi Ilham Aliyev kardesimle birlikte izleyecegiz." bilgisini paylasti.

Erdogan, AK Gençlik e-Spor Turnuvasi'nin finalinde gençlerle birlikte oldugunu, oyunlarla tam 26 gün boyunca e-spor heyecanini gençlerin evlerine tasidiklarini belirtti.

Turnuvalara farkli illerden 2 bin 165 oyuncu ve takimin katildigini aktaran Erdogan, gençleri ve gençlik teskilatini tebrik etti.

Gençlik yillarinda spor denilince akla ilk, futbol, güres, basketbol, voleybol, boks, karate gibi dallarin geldigini anlatan Erdogan, bugün artik spor ve sporcu kavramlarinin klasik anlamlari yaninda çok farkli boyutlar da kazandigini söyledi.

Erdogan, dijital oyun sektörünün içine sporu, fuarlari, uluslararasi turnuvalari da alarak günden güne genisledigini, 2012'de 70 milyar dolar büyüklüge sahip olan dünya dijital oyun sektörünün, salginin da etkisiyle 2020'de 159 milyar dolara ulastigina dikkati çekti.

E-spor gibi alanlarin, bilhassa 30 yas alti gençler arasinda giderek yayginlastigina isaret eden Erdogan, sözlerini söyle sürdürdü:

"Hükümet ve parti olarak biz de gençlerimizin ilgisini yakindan takip ediyor, e-sporun kurumsallasmasi için gereken adimlari atiyoruz. Son 19 yilda diger pek çok alanla birlikte internet altyapimiza da ciddi yatirimlar yaptik. Burada en önemlisi fiber hat meselemiz. Fiber hat uzunlugumuzu 81 bin kilometreden 460 bin kilometreye çikardik. Dijital hizmetlerde ülkemize çag atlayacak 5-G teknolojisini de en kisa sürede Türkiye'ye kazandirmakta kararliyiz. Adil Bey bu fiber hatlari daha da uzatacagiz. Bak bizden sonra gelenler bizi geçti. Biz, simdi buna yogun bir sekilde yüklenip, bu uzunlugu süratle daha da gelistirmemiz, artirmamiz lazim. Bakiniz, sadece birkaç baslikla ifade etmeye çalistigimiz halde, hizmetlerimizi anlatmakla bitiremiyoruz. Türkiye'nin asil ihtiyaci iste budur. Milletimiz bizden, vaktimizi ve enerjimizi, karanlik mahfillerin sinsi oyunlariyla heba etmemizi degil, iste bu sekilde eser ve hizmet siyasetiyle ülkeyi kalkindirmamizi, gelistirmemizi bekliyor."

- "Istanbul'u bu tür insafsizliklara terk etmedik, etmeyecegiz"

Cumhurbaskani Erdogan, çevrenin ve tabiatin korunmasinin, kendileri için kökleri ezelden ebede uzanan bir dava oldugunun altini çizerek, "Parti kürsülerinden yalan ve iftiradan ibaret iddialari, aksi yöndeki belgeler bilgiler defalarca önlerine kondugu halde, israrla tekrarlayarak çevrecilik olmaz. Ülkenin ve milletin hayrina her projeyi çevre bahanesiyle engellemeye çalisarak da çevrecilik yapilmaz. Çevrecilik, üstlendikleri görevin geregini yerine getirmeyenlerin, daha önce baslanan isleri durdurmalari hiç degildir. Türkiye'yi, 81 vilayetinin tamaminda oldugu gibi Istanbul'u ve benzer sikintilarin yasandigi diger sehirlerimizi bu tür insafsizliklara terk etmedik, etmeyecegiz." yorumunu yapti.

CHP tarafindan engellenen projeleri bir video ile anlatan Erdogan sunlari kaydetti:

"Az önce sayin Kiliçdaroglu'nu, yandaslarini dinlediniz. Ne diyorlar, 'Bir eserleri var mi?' Diyoruz ya, gözleri var görmez, kulaklari var duymaz, kalpleri var anlamaz çünkü onlarin kalpleri var mühürlüdür. Bu kadar açik her sey ortada. Git, Yavuz Sultan Selim'den, Osmangazi'den, Marmaray'dan bir geçiver. Hiç mi Avrasya'dan geçmedin, Avrasya'dan geçiver. Gelelim bu tarafa, Ankara, Istanbul, bu otobanlar, bunlari kim yapti ya? Bunlari biz yaptik. Bu otobanlari hiç kullanmadin mi? Muhakkak kullanmistir. Ankara'daki havalimanini kim yapti? Bu havalimanini da biz yaptik. Bundan önce böyle bir havalimani Ankara'da var miydi? Yoktu. Çanakkale Havaalani, bu dönemde bizim eserimiz. Bunlar saymakla bitmez. Nissibi Köprüsü ama onlar doguya filan gitmezler zaten bunlar salon sosyetesi olduklari için oralara kadar uzanamazlar. Izmir milletvekilisin, su Istanbul-Izmir yolunu, otobanini biz yapmadik mi? Hala 'Bir eser var mi?' diyorsun. 3 saat 15 dakikaya burayi biz düsürmedik mi? Bütün bu eserler ortadayken hala söyledikleri 'Bir eser var mi?'

Senin hastane hayatini biliriz. SGK basindayken orayi nasil çökerttigini biliriz. Bütün bunlarla beraber biz su anda bu hastaneleri yaparken, bize bu hastanelerin niçin yapildigini soruyorlar. Insanimizin sagligi için. 'Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi. Olmaya devlet cihanda bir nefes sihhat gibi.' Bu hastaneler bunun için yapildi. Dikkat et bu hastaneler sehir hastanesi. Senin SGK'nin basinda oldugun dönemde serum yoktu. Affedersiniz, tuvaletler kan revan içindeydi. Bunlarin hepsini rahmetli Savas Ay bir programinda gayet güzel bir sekilde gündeme getirmis seni de yerin dibine sokmustu. O da var bizde, belgeli. Bunlarin neyini anlatayim ya? Batidan al doguya kadar, kuzeyden güneye kadar her yerde hamdolsun su 18 sene bunun ispatidir. Bu devam edecek. Istersen de istemesen de, isteseniz de istemeseniz de devam edecek. Bunlar, zillet ittifakinin isi degil. Bu ancak Cumhur Ittifaki'nin isidir. Cumhur Ittifaki olarak biz, cumhurun emrindeyiz. Biz, cumhur için her türlü adimi atmaya variz ve devam edecegiz."

- "Bilim insanlarimizla Külliyede bir araya gelecek ve kendilerinden bilgi alacagiz"

Son dönemde Marmara'da baslayan ve giderek genisleyen müsilaj sorununa da bu anlayisla baktiklarini kaydeden Erdogan, "Nasil Haliç'i tertemiz yaptiysak, Haliç'te denize girilir hale getirdiysek, orada balik tutar hale getirdiysek insallah bu müsilaj belasindan da kisa zamanda Marmara'mizi, Istanbul'umuzu temizleyecegiz. Meseleyi ilk andan itibaren titizlikle takip ettik. Çevre ve Sehircilik Bakanligimiz uzman ekipleriyle hemen harekete geçti. Üniversitelerimizle birlikte su anda hareket halindeyiz." dedi.

Cumhurbaskani Erdogan, suyun altindan ve üstünden alinan numunelerin TÜBITAK'ta incelenmeye baslandigini belirterek, sunlari kaydetti:

"Denizdeki gelismeler mercek altina alinirken, karada da tüm atik su ve kati atik tesislerinde denetimler yogunlastirildi. Sayisi 700'ü asan bilim insani, kurum temsilcisi, sivil toplum kurulusu temsilcisi ve belediye yetkilisinin istirakiyla, son yillarin en genis katilimli çalistayi düzenlendi. Önceki gün, Marmara Belediyeler Birligi'nin ev sahipliginde Kocaeli'nde, Marmara çevresindeki 7 ilin vali ve belediye baskanlariyla birlikte konu enine boyuna ele alindi. Haliç'i, Marmara'yi ve Bogazlari koruma konusunda bugüne kadar yaptigimiz çalismalarin tecrübesiyle hazirladigimiz Marmara Denizi Koruma Eylem Planimizi milletimizle paylastik. Deniz temizligine iliskin genelge de Marmara'daki illerimize gönderildi. Dün, 15 bölgede karadan ve denizden temizlik çalismalari basladi."

Yüksekögretim Kurulunda yarin üniversitelerin ilgili akademik birimlerinin bu konudaki çalismalarini degerlendirmek üzere bir toplanti gerçeklestirilecegini açiklayan Erdogan, "Kiyilarimizi bu tehditten korumak için yürütülecek çalismalarin bilimin destegi ve katkisiyla yürütülmesinin önemli olduguna inaniyoruz. Toplanti sonrasi bu bilim insanlarimizla Külliye'de bir araya gelecek ve kendilerinden bilgi alacagiz. Marmara Denizi'nin tamamini Koruma Alani ilan ederek, atiksu aritma sistemlerimizi en ileri teknolojiye tasiyarak ve gereken diger tüm adimlari atarak, Marmara'yi temizleyecegiz. Müsilaj meselesine kalici çözüm getirme hususundaki yol haritamizi içeren Stratejik Plani'mizi da üç ay içerisinde tamamliyoruz." bilgisini paylasti.

(Sürecek)
Kaynak: AA