ATSO Üyeleri, Romen Firmalarla Bulustu

Antalya Ticaret ve Sanayi Odasi (ATSO) ile Romanya Büyükelçiligi ve Timis Ticaret, Sanayi, Tarim Odasi is birliginde "Romanya Sanal Ticaret Heyeti" etkinligi gerçeklestirildi.

ATSO'dan yapilan açiklamaya göre, çevrim içi yapilan toplantiya, Romanya'nin Ankara Büyükelçisi Stefan Alexandru Tinca, ATSO Baskan Yardimcisi Mizrab Cihangir Deniz, Timis Valisi Zolatn Nemeth, Timis Il Meclisi Baskani Alin Nica, Romanya'nin Antalya Fahri Konsolosu Semih Beken, Romen ve Türk firmalarinin temsilcileri katildi.

Deniz, dünyada salgin nedeniyle zor bir süreç yasandigini belirtti.

ATSO olarak sürecin getirdigi sartlara uygun hareket etmeye çalistiklarini belirten Deniz, dijitallesmeye daha fazla önem verdiklerini kaydetti.

Uzak ve ulasmakta güçlük yasanan cografyalara sanal toplantilarla temas etmeye çalistiklarini anlatan Deniz, "Üyelerimizi, sanal ticaret heyet görüsmeleri ve organizasyonlari ile yurtdisi pazarlardaki muhataplariyla bulusturuyoruz. Bu tür toplantilarla üyelerimizi uluslararasi pazarlardaki hedef firmalara ulastiriyoruz." dedi.

Deniz, Romanya'nin önemli is birligi potansiyeline sahip ülkelerden birisi oldugunu ve önemli firsatlar sundugunu belirtti.

Antalya'nin üretim gücü ve öne çikan sektörlerle ilgili de bilgi veren Deniz, ATSO tarafinda ihracati gelistirmeye yönelik yürütülen UR-GE Kümelenme Projeleri ve Avrupa Isletmeler Agi Projesi hakkinda da katilimcilari bilgilendirdi.

19 Romen, 14 Türk firmasinin katildigi etkinlik, firma temsilcilerinin ikili görüsmeleriyle devam etti.

Kaynak: AA