Alzheimer Yasam Evi Umut Kapilarini Açti

Alzheimer hastalarinin hayatla bagini kuvvetlendirmek ve yakinlarina da destek olmak amaciyla hazirlanan Izmit Belediyesi Alzheimer Yasam Evi, görkemli bir törenle açildi.

Alzheimer Yasam Evi Umut Kapilarini Açti
Alzheimer hastalarinin yasam standartlarini yükseltmek, hayata daha siki tutunmalarini saglamak ve yakinlarina destek olmak için hayata geçirilen Alzheimer Yasam Evi açildi. Malta Mahallesi’nde hizmete giren Izmit Belediyesi Alzheimer Yasam Evi ile Kocaeli’de bir ilke imza atildi. Izmit Belediye Baskani Av. Fatma Kaplan Hürriyet, belediyenin kendi öz kaynaklari ve ciddi tasarrufla atil durumdaki binanin çok önemli bir hizmet merkezine dönüstürmenin hakli gururunu yasadigini söyledi.

KOÜ Tip Fakültesi Nöroloji Anabilim Dali Baskani Dekan Yardimcisi Prof. Dr. Hüsnü Efendi’nin Alzheimer hastaliginin tedavisinin olmadigini ve hastalarinin bakiminin çok zor oldugunun altini çizdigi açilista Malta Mahalle Muhtari Bekir Boz, baskan Hürriyet’e kaliteli hizmetleri için tesekkür etti.

Izmitliler’in her döneminde yaninda olmaya gayret ettiklerini belirten Izmit Belediye Baskani Fatma Kaplan Hürriyet, “Alzheimer Yasam Evi’miz ile kentimizdeki saygideger büyüklerimizin günlük yasam kalitesini arttirmayi hedefliyoruz. Çok yönlü hizmet verecegimiz merkezimizde; zihinsel aktiviteler, fiziksel egzersizler, kültür gezileri, bahçe aktiviteleri, müzik ritim faaliyetleri gibi birçok alanda hizmet sunacagiz. Alaninda uzman kadrolarla da hizmetlerimizi sürdürülebilir hale getirmeyi amaçliyoruz. Hizmet binamizi pandemi kisitlamalari sebebiyle sosyal islevlerinde azalma meydana gelen büyüklerimizin hayata daha aktif katilimini saglamak, iliskilerimizi güçlendirerek birlik ve beraberligimizi arttirmak en büyük arzumuz” dedi.

Alzheimer Yasam Evinin ikincisinin de planlandigini belirten Hürriyet, “Su an ilkini hayata geçirdigimiz yasam evinde için butik çalisma yapacagiz. Deneyim kazandikça ve daha fazla talep olmasi halinde ikinci bir merkez daha açmayi planliyoruz. Bunun için de yerimiz ve planimiz hazir. Buradaki merkezimizde bizler de deneyim kazanacagiz ve ihtiyaca göre hareket edecegiz. Buradan hizmet almak isteyen yaslilarimiz yüz yüze, telefonla ya da internet sitemizden basvuru yapabilecek. En kisa sürede vatandaslarimiza açacagiz” diye konustu.

Izmit Belediye Baskani Av. Fatma Kaplan Hürriyet’in ev sahipligi yaptigi açilisa, Nöroloji Anabilim Dali Baskani Dekan Yardimcisi Prof. Dr. Hüsnü Efendi, belediye baskan yardimcilari, Malta Mahallesi Muhtari Bekir Boz ve çevre mahalle muhtarlari, meclis üyeleri ve vatandaslar katildi.

Kaynak: İHA