Kusadasi'nda Mavi Bayraklar Göndere Çekildi

Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden Kusadasi’nda, Mavi Bayrak almaya hak kazanan plaj ve marinalar düzenlenen yerel bir törenle ödüllerine kavustu. Kent genelindeki 25 plaj ve bir marina, 2021 yilinda da gerekli kriterleri yerine getirerek Mavi Bayraklari’ni korudu.

Kusadasi'nda Mavi Bayraklar Göndere Çekildi
Kusadasi’nda, Türkiye Çevre Egitim Vakfi (TÜRÇEV) koordinasyonunda yürütülen Mavi Bayrak Ödülünü almaya hak kazanan yerel plaj ve marina isletmeleri için bir ödül töreni düzenlendi.

Davutlar Mahallesi’nde bulunan Sevgi Plaji’ndaki Adacamping’de düzenlenen ödül törenine Kusadasi Belediye Baskan Yardimcilari Seyfi Seyhan Suvari, Özgür Batçioglu, Yusuf Atak, Remzi Çengel, Aydin Çevre ve Sehircilik Il Müdürü Yardimcisi Emine Sert, TÜRÇEV Kuzey Ege Bölge Koordinatörü Dogan Karatas, Belediye Meclis Üyeleri ve ARYA A.S Yönetim Kurulu Baskani Engin Doyran katildi.

Törende sahip olduklari Mavi Bayraklari koruyan 25 plaj ile 1 marinaya ödülleri verildi.

Kusadasi Belediyesi ayrica bir kez daha TÜRÇEV tarafindan verilen “En Iyi Çevre Egitim Etkinlikleri” ödülüne layik görüldü.

Mavi Bayrak almaya hak kazanan plaj ve marina isletmecileri sertifikalarini Kusadasi Belediye Baskan Yardimcisi Seyfi Seyhan Suvari ve diger protokol üyelerinin elinden aldi. Sertifika töreninin ardindan 2021 yilinda Sevgi Plaji’na verilen Mavi Bayrak, Kusadasi Belediyesi ve TÜRÇEV yetkilileri tarafindan göndere çekildi.

Törende konusan TÜRÇEV Izmir ve Kuzey Ege Bölge Koordinatörü Dogan Karatas, “2021 yili itibariyle Türkiye sahip oldugu 519 plaj ile dünyada Ispanya ve Yunanistan’in ardindan 3. sirada yer aliyor. Mavi Bayrak çalismalarina baktigimizda Aydin, Türkiye’de çok önemli bir yere sahip. Aydin’da 39 tane Mavi Bayrak bulunuyor. Bunlarin 25’i Kusadasi’nda, 14’ü de Didim’de dalgalaniyor. Ayni zamanda Kusadasi ve Didim’deki marinalarda da 1’er tane Mavi Bayrak var. Bu 39 rakaminin söyle bir önemi var: Aydin’da bulunan 39 Mavi Bayrak, sadece 2 ilçemizde. Antalya, Mugla ve Izmir’de onlarca ilçe var. Bu baglamda Aydin ve özellikle de Kusadasi, metreye düsen yogunluk itibariyle Türkiye’de en fazla Mavi Bayragi barindiran ilçelerimizin basinda. Bugün ödül törenimizi gerçeklestirdigimiz Sevgi Plaji da Mavi Bayrak sayesinde çok degismis. Son hali gerçekten gurur verici. Herkesin burayi görmesini isterim. Bu çalismalarda emegi geçen Belediye Baskanimiz Ömer Günel ile belediye çalisanlarina çok tesekkür ediyorum” dedi.



Karatas’in ardindan konusan Kusadasi Belediye Baskan Yardimcisi Seyfi Seyhan Suvari “Öncelikle ödül törenine katilan herkese Kusadasi Belediye Baskanimiz Sayin Ömer Günel’in selamlarini getirdim. Bugün çok anlamli bir törende birlikteyiz. Kusadasi yillardan beri Mavi Bayrakli plajlariyla ünlü bir kent. Mavi Bayrak sayimizi korumak veya artirmak bizim için her zaman çok önemli. Dünyamizi kasip kavuran bir pandemi ile mücadele ediyoruz. Turizm sektörü de bundan çok etkilenmekte. Mavi Bayraklarin önemi de normallesme sürecinde ortaya çikiyor. Biz Kusadasi Belediyesi olarak plajlarimizi düzenlemeye, Mavi Bayrak sayimizi artirmak için çalismaya devam etmekteyiz. Biz normallesme sürecinde de Kusadasi’na yeni turizm tesisleri kazandirmak için durmadan çalisacagiz. Bu noktada Aydin Büyüksehir Belediye Baskanimiz Özlem Çerçioglu’na çok tesekkür ediyorum. Çünkü Kusadasi’nin en önemli sorunlarindan olan aritma sorununu çözerek Kusadasi’na deger katti. Ben tekrar Aydin Büyüksehir Belediye Baskanimiz Özlem Çerçioglu’na ve kendisiyle is birligi içerisinde çalisan Sayin Belediye Baskanimiz Ömer Günel’e çok tesekkür ediyorum” diye konustu.



Aydin Çevre ve Sehircilik Il Müdürü Yardimcisi Emine Sert ise “Mavi Bayrak, ülkemiz ve ilimiz için çok önemli. Türkiye olarak bu konuda dünyada birinci olmayi hedefliyoruz. Bunun için de denizlerimizi temiz tutmak için elimizden geleni yapmak zorundayiz. Marmara Denizi’nde görülen müsilaj umarim bizim denizlerimize de gelmez. Su an Marmara’ya kiyisi olan 8 ilimizde temizlik çalismalari devam ediyor. Umarim çok yakin zamanda bu tehlikeden kurtulacagiz. Kusadasi’nda su an altyapi ve aritma sorunu kalmadi. Kusadasi çok iyi bir seviyeye geldi. Kiyilarin temizligi için bizimle is birligi yapan belediyelerimize tesekkür ederiz” dedi.



Törenin ardindan Kusadasi’ndaki 25 Mavi Bayrakli plajda görev yapan cankurtaranlarin katildigi bir yüzme yarismasi düzenlendi.

17 cankurtaranin kulaç attigi 100 metrelik serbest yüzme yarisi renkli görüntülere sahne oldu. Yarisi ilk olarak bitirerek Mavi Bayragi alan cankurtaran Mert Vardar oldu. Yarismada 2’nciligi Ilker Gümüs elde ederken ARYA Turistik Tesisileri A.S’de görevli Resul Cemal Yalçin ise 3’üncü oldu. Yüzme yarisinda dereceye girenlere madalyalarini Kusadasi Belediyesi Meclis Üyesi Tibet Özer verdi.
Kaynak: İHA