Vanli Ögrenci LGS'de Türkiye Birincisi Oldu

Van’da Bil Koleji ögrencisi Yusuf Enes Yolcudag, Liselere Geçis Sinavi’nda (LGS) tüm sorulari dogru cevaplayarak Türkiye birincisi oldu.

Vanli Ögrenci LGS'de Türkiye Birincisi Oldu


26-27 Haziran 2021 tarihlerinde gerçeklestirilen Liselere Geçis Sinavi’nin (LGS) sonuçlari açiklandi. Van’da, Ipekyolu ilçesi Bil Koleji ögrencisi Yusuf Enes Yolcudag ile Özalp ilçesi Hürriyet Imam Hatip Ortaokulu ögrencisi Hakan Sakar, LGS sinavinda 90 soruya dogru cevap vererek Türkiye birincileri arasindaki yerlerini aldi. Türkiye birincisi oldugu için mutlu oldugunu ifade eden Yusuf Enes Yolcudag, “Sabah ögrendim ve çok mutlu oldum. Çalismalarimin sonucunu aldigim için mutlu oldum. Çok çalismaktan ziyade, düzenli çalismak ve kitap okumak önemli. Basarili olmamda ögretmen ve okulumun büyük destegi oldu. Yine ailem de beni destekledi ve arkamda durdular. Hedefimde su anda Ankara Fen Lisesini okumak ve daha sonrasinda ise doktor olmak var” dedi.



Yusuf’un babasi Necmettin Yolcudag ise bir evladin anne ve babaya verecegi en güzel hediyelerden birisini aldiklarini söyleyerek, “Onunla gurur duyuyorum. Önemli olan bunun devam etmesidir. Ben basarilarinin devamini diliyorum” ifadelerini kullandi

Yusuf’un ögretmen annesi de, Yusuf düzenli ve disiplinli çalisan bir çocuk oldugunu belirterek, basarilarinin devamini diledi.

Hizmetlerinin dördüncü yilinda Türkiye sampiyonu çikarmanin kendileri için gurur verici oldugunu aktaran Bil Koleji Kurucusu ve Müdürü Abdulmenav Hemedoglu da, “Ögrencimiz Yusuf’u bu basarisindan, bu gayretlerinden dolayi tebrik ediyorum. Çok yogun ve zorlu bir maraton geçirdiler. Pandemi ile birlikte okullarin sik sik açilip kapandigi, uzaktan egitimin sik sik devreye girdigi, ögrencilerin adapte olmakta zorlandigi bir süreci, sistemimiz ve ekibimizin basarili gayretlerinin yaninda özellikle diger ögrencilerimizin büyük fedakarliklariyla güzel bir sekilde sonuçlandirdik. Yusuf’a olan inancimiz tam. Biz bu basarisinin bütün egitim ögretim hayati boyunca, hayatinin geriye kalan bütün asamalarinda da devam edecegini düsünüyoruz ve buna inaniyoruz. Okul olarak Yusuf’un bundan sonraki ögrenim hayatinda da sürekli yaninda olacagiz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA