Uluslararasi Nizami-Yi Gencevi Sempozyumu Düzenlendi

Atatürk Üniversitesi Fars Dili ve Edebiyati Bölümü ile Azerbaycan Gence Üniversitesi is birligiyle I. Uluslararasi Nizami-yi Gencevi Sempozyumu düzenlendi.

Uluslararasi Nizami-Yi Gencevi Sempozyumu Düzenlendi
Atatürk Üniversitesinin ev sahipliginde, online (çevrim içi) olarak Nizâmî’nin dogumunun 880. yili anisina düzenlenen sempozyumun Düzenleme Kurulu Baskanligini Doç. Dr. Asuman Gökhan, Es Baskanligini Doç. Dr. Yasemin Yaylali ve Dr. Ögr. Üyesi Hayati Öncel, Genel Sekreterligini ise Ars. Gör. Seyda Arisoy yapti.

Sempozyumda 23 Bildiri Sunuldu

6 ülkenin katilim sagladigi ve 5 oturum seklinde gerçeklestirilen sempozyumun açilis konusmasinda; Doç. Dr. Asuman Gökhan, Fars Dili ve Edebiyati Bölüm Baskani Prof. Dr. Nimet Yildirim ve Edebiyat Fakültesi Dekani Prof. Dr. Dilaver Düzgün, davetlilere katilimlarindan dolayi tesekkür etti. Karsilama konusmalarinin ardindan Atatürk Üniversitesi Rektör yardimcisi Prof. Dr. Hüseyin Özer, Azerbaycan Gence Baskonsolosu Dr. Zeki Öztürk, Gence Üniversitesi Rektör Yardimcisi ve Milletvekilli Doç. Dr. Pervin Kerimzade ve Azerbaycan Milletvekili Müsfig Ceferov, iki kardes ülke arasinda yapilan bu ortak çalismadan ötürü memnuniyetlerini, tesekkürlerini ve temennilerini dile getirdiler. Sempozyumda; Hindistan, Iran, Pakistan, Azerbaycan, Kazakistan, Kibris ve Türkiye’den Nizâmî-i Gencevî üzerine çok kiymetli çalismalara sahip akademisyenler 23 bildiri sundular.

Iyi niyet temennileriyle sona eren sempozyum, zaman içerisinde izlenebilmesi için kayit altina alindi.
Kaynak: İHA