Mogan Gölü Kiyi Bandi Çevre Düzenlemesi Projesi'nin Birinci Etabi Açildi

Gölbasi Mogan Gölü Kiyi Bandi Çevre Düzenlemesi Projesi’nin birinci etabinin açilisi ve ikinci etabinin baslama töreni, Çevre ve Sehircilik Bakani Murat Kurum’un katilimiyla Gölbasi’nda gerçeklesti.

Mogan Gölü Kiyi Bandi Çevre Düzenlemesi Projesi'nin Birinci Etabi Açildi
Gölbasi ilçesinde bulunan Mogan Gölü’nün Kiyi Bandi Çevre Düzenlemesi Projesi’nin birinci etabinin açilisi gerçeklestirildi.

Açilisla beraber proje kapsaminda devam eden ikinci etabinin ise baslama töreni de gerçeklestirildi.

Gölbasi Atatürk Sahil Parki’nda düzenlenen törene Çevre ve Sehircilik Bakani Murat Kurum da katildi.

Açilis konusmasinda Gölbasi’nin özel bir ilçe oldugunu söyleyen Gölbasi Belediye Baskani Ramazan Simsek, “Açilisimiz ilçemize, ülkemize hayirli olsun. Biz Gölbasi’nda seçim kampanyasi yürütürken Gölbasi özellikli bir ilçe demistik. Gölbasi stratejik bir bölge, sanayi sehri, ögrenci kenti, tarim ve çiftçiligin bol oldugu yer dedik. Gölbasi’nin hak ettigi yere gelmesi için elimizden gelen çalismayi ve çabayi sürdürmeye söz verdik. Allah’in izni ve Cumhur Ittifakimizin gücü sayesinde çalismalarimiz ile Gölbasi’mizi degerine kazandirmaya devam ediyoruz. Gölbasi’ni turizme ve dünyaya açmaya yemin etmistik. Dünyaya açmaya basladik” dedi.



“38 ülkenin katilimi ile dünya bilardo sampiyonasi burada yapilacak”

Gençlik ve Spor Bakanligi ile birlikte bilardo kompleksini çok yakinda Gölbasi’nda hizmete açacaklarini müjdeleyen Baskan Simsek, “38 ülkenin katilimi ile dünya bilardo sampiyonasi burada yapilacak. Yürüyüs yollari, bisiklet yollari dedik. 25 bin üniversite ögrencimizi burada nasil tutariz diyerek kollari sivadik ve projelerimizi hayata geçirdik. Bizden önceki dönem baskanlarina da tesekkür ediyoruz. Bugün açilisini yapacagimiz 1.8 kilometre yürüyüs yolu, bisiklet yolu için tesekkür ederiz. 2. etapta ise 20.5 kilometre alan yapilacak. Incek Taspinar bölgesinde 1 kilometrelik projemiz tamamlandi. BGMP projesi ile Gölbasi’mizda 54 kilometrelik bisiklet ve yürüyüs yolu olacak. Ankara’nin en büyük yürüyüs yolunu vatandaslarimiz ile bulusturmus olacagiz. Tulumtas Magaramiz da eylül ayinda açilacak. Fuar alanimiz 16-19 Eylül’de burada olacak. Mogan Gölümüz Gölbasi’nin incisi, Eymir de öyle. Bize düsen görev elimizi tasin altina koymak. Buraya sahip çikmamiz gerekiyor” ifadelerini kullandi.

Millet Bahçesi ve TOKI çalismalari için de Bakan Kurum’dan destek isteyen Simsek, “TOKI ile olan çalismamiz ve Millet Bahçemizin ise zemin etütleri tamamlandi. Bir an önce sizden bu konuda destek bekliyoruz. Gölbasi’mizda projelerimizde emegi geçenlere tesekkür ederiz” dedi.

Iller Bankasi Genel Müdürlügü ve Gölbasi Belediyesi ortakliginda düzenlenen programa Çevre ve Sehircilik Bakani Murat Kurum, AK Parti Genel Sekreteri Fatih Sahin, MHP Genel Baskan Yardimcilari Sadir Durmaz, Mevlüt Karakaya, Iller Bankasi Genel Müdürü Yusuf Büyük, Bala Kaymakami Ramazan Yildirim, Gölbasi Belediye Baskani Ramazan Simsek, Haymana Belediye Baskani Özdemir Turgut, milletvekilleri, bürokratlar ve vatandaslar katildi.

Kaynak: İHA