Gürkan Açiklamasi 'Basin Kurumsal Bir Görev Ifa Etmektedir'

Malatya Büyüksehir Belediye Baskani Selahattin Gürkan, Malatya Gazeteciler ve Televizyoncular Cemiyeti Baskani Mehmet Aydin ve Yönetim Kurulu Üyelerini kabul ederek bir süre görüstü.

Gürkan Açiklamasi 'Basin Kurumsal Bir Görev Ifa Etmektedir'
Ziyaret sirasinda kisa bir konusma gerçeklestiren Gazeteciler ve Televizyoncular Cemiyeti Baskani Mehmet Aydin, “Sayin Baskanimiza bu ziyaretimizle basinin sorunlarini iletme firsati bulduk. Sayin Baskanima bizleri kabul ettigi için, bizleri dinledigi için tesekkür ediyorum” dedi.



“Hepimiz ayni geminin yolculariyiz”

Basin mensuplarinin toplumun duyu organlari olarak gördüklerini belirten Baskan Gürkan ise yaptigi konusmada, “Insanin duyu organlari nasil ki kendinin yön haritasini ve yön pusulasini olusturuyorsa basinda toplumun duyu organlari olarak toplumun yön haritasini ve yön pusulasini olusturuyor. Ayrica basinin bir kurumsal görev yaptigina inaniyorum. Olaylarin tarafsiz bir sekilde yansitilmasi o toplumdaki saglikli gidisatin en güzel göstergesidir. Malatya basinindaki arkadaslarimizin da objektif olduklarini, hizmet etme noktasinda toplumun bütün kesimlerini birlestirici ifadeler kullandiklari inancindayim. Toplumda hezeyan olusturacak haberlerin daha kontrollü bir sekilde verilmesi noktasinda, toplumun ileriye dogru yönlendirilmesi ve vizyonel bakis noktasinda güzel haberlerin daha güzel basliklarla verildigini yakinen müsahede etmekteyim. Bu çalismalarindan dolayi bütün basin mensubu arkadaslarima tesekkür ediyorum. Yerel Yönetim olarak yerel basinimizi destekleme noktasinda sorumlulugumuzun bilincindeyiz. Gazetecilerimizin sorunlari olabilir. Gazeteciler Cemiyeti Baskani Rahmetli Hayadar Karaduman’i burada rahmet, minnet ve sükranla yad ediyorum. Bir ziyaretimizde Haydar Karaduman sunu ifade etmisti, ‘Bizim sorunlarimiz var ama sorumluluklarimiz daha büyük’ demisti. Ben inaniyorum ki bütün basin mensubu arkadaslarimizin hepsinin sorunlari vardir. Ama onlarin sorumluluklarinin bilincinde olduklarini biliyorum. Bu sehirde hepimiz ayni gemide seyahat ediyoruz. Bu geminin saglikli yol almasi için hepimiz gayret gösterecegiz. Malatya’nin huzur sehri olmasi noktasinda hepimiz üzerimize düsen yükümlülügü ve sorumlulugu da yerine getirecegiz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA