Kars'ta Trafik Egitim Parki'nin Açilisi Yapildi

Kars’ta Trafik Egitim Parki’nin açilisi yapildi. Açilista trafik egitimi alan ögrencilere sertifikalari düzenlenen törenle verildi.

Kars'ta Trafik Egitim Parki'nin Açilisi Yapildi
Kars’ta Trafik Egitim Parki’nda düzenlenen törene, Vali Türker Öksüz, Il Emniyet Müdürü Yavuz Sagdiç, Il Jandarma Komutani Albay Hidayet Arikan, Milli Egitim Müdürü Aydin Acay, Emniyet Müdür Yardimcisi ve Trafik Tescil ve Denetleme Sube Ufuk Dogan, polis ve jandarma ekipleri ile ögrenciler katildi.

Trafik Egitim Parki’nin açilisinda konusan Vali/Belediye Baskan Vekili Türker Öksüz, “Böyle bir egitim tesisini ilimize kazandirmis olmanin mutlulugunu tasiyoruz. Trafik denilince biz trafik kazalarini aklimiza getiriyoruz. Trafik kazalari maalesef ölümlere, yaralanmalara, maddi, manevi kayiplara yol açan bütün dünyayi etkileyen bir olay, hepimizin yakindan tanistigi maalesef yakinlarimizdan, tanidiklarimizdan trafik kazalarina maruz kalan etrafimizda çok insan var. Bazilarini kaybediyoruz, bazilari yaralaniyor. Bazilari belki hafif sekilde atlatiyor ama maddi kayiplari oluyor. Dolayisiyla hepimizi çok derinden etkiliyor” dedi.

Öksüz, “Trafik kazalarini azaltmak, toplum olarak hepimizin görevi, ortak sorumlulugu, belki ölen insanlari geri getiremeyiz trafik kazalarinda, ama burada, bu egitim tesisinde siz çocuklarimiza, gençlerimize egitim vererek, trafikte dogru davranma aliskanligini kazandirarak ileride olmasi muhtemel trafik kazalarini önleyebiliriz diye düsünüyorum. Burada sizler trafik kurallarini, trafikte uyulmasi gerekenleri ögreneceksiniz. Bu ögrendiklerinizi çevrenize anlatacaksiniz. Herkes trafik kurallari konusunda bilgili, bilinçli olacak. Onun sonucunda insallah trafik kazalarini hep birlikte ortadan kaldiracagiz.

Açilisi yapilan Trafik Egitim Parki’nda daha sonra ögrenciler tarafindan uyulmasi gereken kurallar uygulamali olarak gösterildi. Programin sonunda ise trafik egitimine katilan ögrencilere sertifikalari verildi.

Kaynak: İHA