DEVA Parti'li Yeneroglu, Misir'daki Idam Kararlarina Tepki Gösterdi

DEVA Partisi Istanbul Milletvekili Mustafa Yeneroglu, Misir'da Müslüman Kardesler yöneticileri hakkindaki idam kararlarina iliskin "Bu yanlis karardan bir an önce dönülmelidir" çagrisinda bulundu.

Yeneroglu, Meclis'te düzenledigi basin toplantisinda, Misir'da askeri darbe sonucu Müslüman Kardesler yöneticileri ve üyelerinin göstermelik davalarda yargilandigini ve yöneticilerinden bazilarinin idama mahkum edildigini animsatti.

Yargilamalarin siyasi oldugunu dile getiren Yeneroglu," Buradan Misir hükümetine çagrida bulunmak istiyorum. Bu idam kararlarinin uygulanmasi, Misir'in uluslararasi arenadaki yaralanmis itibarina büyük darbe vuracaktir. Toplumsal barisa büyük bir darbe daha vuracaktir. Kamu vicdaninda geri dönülmez ve onarilmaz yaralara yol açacaktir. Bu yanlis karardan bir an önce dönülmelidir." ifadesini kullandi.

Mustafa Yeneroglu, Türkiye-Misir iliskilerinde yeni bir sayfa açilmasi ve ayrica Türkiye'nin idam kararlarina iliskin Avrupa Konseyi, Avrupa Birligi ve Birlesmis Milletler nezdinde acil girisimlerde bulunmasi gerektigini kaydetti.

Kaynak: AA