Çamovali Hayvan Yetistiricileri Sertifikalarini Aldi

Mugla’nin Milas ilçesi Çamovali Mahallesi’nde, Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügü ile Milas Ilçe Milli Egitim Müdürlügünün ortaklasa yürüttügü “Hayat Boyu Ögrenme Programi” kapsaminda açilan “Süt Sigirciligi ve Yetistiriciligi” kursu basariyla tamamlandi.

Çamovali Hayvan Yetistiricileri Sertifikalarini Aldi
Sekiz hafta (80 saat) süren egitim sonucunda 62 kursiyere sertifikalari törenle verildi.

Milas Ilçesi Çamovali Mahallesinde düzenlenen sertifika törenine, Mugla Milletvekili Mehmet Yavuz Demir, Milas Kaymakami Mustafa Ünver Böke, Mugla Tarim ve Orman Il Müdürü Baris Saylak, Ilçe Tarim ve Orman Müdürü Ali Parlu, Ilçe Milli Egitim Müdürü Isa Bal, Ilçe Halk Egitim Müdürü Tunahan Bayram, Ak Parti Ilçe Baskani Emin Çelik, Milas Süt Birligi Baskani Ali Ihsan Gezgin ile yetistiriciler katildi.

Mugla Tarim ve Orman Il Müdürü Baris Saylak konusmasinda “Çamovali Mahallesinde 8 hafta süren Süt Sigirciligi ve Yetistiriciligi kursuna 100 kisi katilarak, kursu 62 kisi basariyla tamamladi. Gösterdiginiz ilgiden dolayi siz yetistiricilerimize tesekkür ediyoruz. Milas birçok alanda oldugu gibi hayvancilik alaninda da önemli bir yere sahip. Ilçemizde 8157 adet büyükbas hayvan isletmesi ve yaklasik 120 bin büyükbas hayvan varligi mevcut. Bu isletmelerin 176’si Çamovali’da olup; 2186 hayvan varligimiz var. Amacimiz egitimlerle var olani sayica arttirmak ve hayvan basi verimliligi yükseltmektir. Bu anlamda çalismalarimiz ve egitimlerimiz devam edecek. Sizlere ve emegi geçen mesai arkadaslarima tesekkür ediyorum” dedi.

Milas Kaymakami Mustafa Ünver Böke “ Milas için üreten degerli yetistiricilerimize tesekkür ediyorum. Milas bölgesinde çikan bir yangindan dolayi olay yerine gitmek zorundayim. Programin sonuna kadar maalesef kalamayacagim. Tekrar hepinize tesekkür ediyor, hayirli olsun diyorum” dedi.

Mugla Milletvekili Mehmet Yavuz Demir ise, “ Bugün Tarim ve Orman Bakanimizla Marmaris yangininda sehit kardesimizin cenazesine katildik. Siz degerli yetistiricilere özellikle de kadin yetistiricilerimize çok selamlari var. Egitime katilan basariyla tamamlayan kursiyerlerimizi yürekten kutluyorum. Çok çaliskan bir Il Müdürü ve Ilçe Müdürünüz var. Bu anlamda kazancinizi arttirmak için ne yapilmasi gerekiyorsa yapacagiz. Emegi geçenlere tesekkür ediyorum.” dedi.

Konusmalarin ardindan egitimi basariyla tamamlayan kursiyerlere, sertifikalari protokol tarafindan verildi.

Kaynak: İHA