Bursa'da Ormanlik Alanda Çikan Yangina Temizlik Isçisi Sebep Olmus

Bursa’da Hikmet Sahin Kent Hali’nin yanindaki ormanlik alanda çikan yangina, halde temizlik isçisi olarak çalisan bir kisinin, biriken samanlari yakmak istersen sebep oldugu ortaya çikti. Polis tarafindan gözaltina alinan süphelinin samanlari yakmasi güvenlik kameralarina anbean yansidi.

Bursa'da Ormanlik Alanda Çikan Yangina Temizlik Isçisi Sebep Olmus


Edinilen bilgiye göre, Bursa Nilüfer ilçesinin Yolçati Mahallesi Tavsanlik mevkiinde saat 16.30 sularinda yangin çikti. Bursa Büyüksehir Belediyesi itfaiye ekipleri 4 araç, 2 su tankeri, Orman Bölge Müdürlügüne ait 2 arazöz ve Il Emniyet Müdürlügüne ait 2 TOMA yangina müdahale etti. Yaklasik bir dönümlük alanda çikan yangin, itfaiye ekipleri tarafindan kontrol altina alindi.

Yangina sebep olan temizlik isçisi gözaltina alindi

Yasanan yanginin ardindan olayi derinlestiren polis ekipleri, yanginin kasitli oldugu ihtimaline karsi sorusturma baslatti. Yapilan incelemelerde, halde temizlik isçisi olarak çalisan Cemal K.’nin (60) biriken samanlari yok etmek için ates yaktigi, yanginin bu sebeple rüzgarin etkisiyle büyüyerek ormanlik alana siçradigi tespit edildi. Bursa Emniyet Müdürlügü Terörle Mücadele Sube Müdürlügü Ekipleri tarafindan gözaltina alinan Cemal Karakus, ifadesi alinmak üzere emniyete götürüldü.

Samanlari yakma ani kameralarda

Öte yandan temizlik isçisi Cemal K.’nin biriken samanlari yakmaya çalismasi MOBESE kameralarina yansidi. Görüntülerde, Cemal K.’nin samanlari bir araya topladigi ve atese verdigi görülürken, hafif rüzgarin da olmasi dikkatlerden kaçmadi.

(Berktug Öncü/ IHA)
Kaynak: İHA