Baskiresimin Ustalari Çevrimiçi Bulustu

Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi organizasyonu ile baskiresim sanatinin ustalari, 21-30 Haziran tarihlerinde Bas-Bulus sergisi ile ikinci kez bir araya geldi.

Baskiresmin sanatinda Türkiye ve dünyanin önde gelen sanatçilari “Bas-Bulus” adi altinda gerçeklesen sergi ile çevrim içi olarak Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinin ev sahipliginde sanatseverlerle bulustu. Küratörlügünü Güzel Sanatlar Fakültesi Dekani Prof. Melihat Tüzün’ün üstlendigi sergide Devrim Erbil, Süleyman Saim Tekcan, Atilla Atar, Basri Erdem, Hasan Pekmezci, Hatice Bengisu ve Fevzi Tüfekçi gibi Türkiye’nin önemli sanatçilarini basta olmak üzere toplamda 51 ülkeden 304 sanatçi eserleriyle bulustu.

Ziyaretçileri görsel ve düsünsel olarak yeni bir yolculuga çikarmayi hedeflediklerini ifade eden Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekani Prof. Melihat Tüzün, “2020 yilinda ilk defa ev sahipligi yaptigimiz sergimizde 82 sanatçiyi ve eserlerini agirlamistik. Bu seneki sergimizde ise 304 sanatçiyi agirliyor olacagiz. Bu 304 sanatçimizin 176’si yurt disindan. Sergimize, uluslararasi yogun bir ilgi var. Fuaye alanimizi sanal platforma tasiyan ilk üniversiteyiz. Bu durum yurt disindan ilgiyi artiriyor. Farkli malzeme ve düsünsel sürecin ardindan vücut bulmus bu birbirinden kiymetli eserleri sadece Edirneli sanatseverler ile degil tüm Türkiye ile online platformlarda bulusturacagiz. Bu sayede katilimci sanatçilar kendi ülkelerinden de sergiyi izleyip takip edebiliyorlar. Bu da sanatçilar ve farkli kültürler arasinda paylasimi ve etkilesimi arttiriyor” dedi.

Prof. Melihat Tüzün, “Salginin son bulmasiyla beraber yeniden sanatla dolu günlere kavusmak ümidiyle tüm sanatseverleri sergimize davet ediyorum” diyerek konusmasini sonlandirdi.
Kaynak: İHA