Bakan Kurum Açiklamasi 'Toplamda 61 Millet Bahçesini Tamamladik'

Çevre ve Sehircilik Bakani Murat Kurum, toplam 61 Millet Bahçesini tamamladiklarini belirterek, devam eden ve yapimi tamamlanan yaklasik 57 milyon metrekarelik 326 adet Millet Bahçesi oldugunu söyledi.

Bakan Kurum Açiklamasi 'Toplamda 61 Millet Bahçesini Tamamladik'
Çevre ve Sehircilik Bakani Murat Kurum, çesitli ziyaretler için geldigi Konya’da yapimina devam edilen Millet Bahçesi alaninda incelemeler yapti. Burada çalismalarla ilgili bilgi alan Bakan Murat Kurum açiklamalarda bulundu. Eski stadin bulundugu yeri hem Konyaspor’un anilarini yasatacak, hem de tüm Konya’ya hizmet verecek bir Millet Bahçesine dönüstüreceklerini ifade eden Murat Kurum, “Bu çerçevede Konya merkez ve ilçelerinde toplamda yaklasik 2 milyon 400 bin metrekarelik 14 Millet Bahçesini projelendirdik ve bu çerçevede Türkiye’nin ekolojik dönüsümünü gerçeklestirmek üzere Millet Bahçesi projelerini kararli bir sekilde yürütüyoruz. Bildiginiz gibi 5 Haziran Dünya Çevre Gününde Cumhurbaskanimizin tesrifleriyle tüm Türkiye’de 10 Millet Bahçesini daha milletimizle bulusturmustuk. Toplamda 61 Millet Bahçesini tamamladik ve bitirdigimiz, devam eden su an yaklasik 57 milyon metrekarelik 326 adet millet bahçemiz var. Hedefimiz bu çerçevede 81 ilimizde 81 milyon metrekare hedefiyle çalismalarimizi yürütüyoruz” dedi.

Konya’da yer alacak Millet Bahçesinin içinde yaklasik 14 bin 400 kisi kapasiteli bir selatin camisinin olacagini kaydeden Kurum, “Bu camimiz Selçuklu, Osmanli mirasi Konyamizda Cumhuriyet Dönemine ait yapacagimiz önemli bir eser olacak. Insallah atalarimizin yadigarlarini korudugumuz, gün yüzüne çikardigimiz ve burada sehir stadyumunun bulundugu alandan da yeni camimizle selamladigimiz bir anlayisla projemizi gerçeklestiriyoruz” diye konustu.

Bakan Kurum Millet Bahçesindeki incelemelerinin ardindan Konya Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti. Konya Gazeteciler Cemiyeti Baskani Sefa Özdemir ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya Kurum, son yapilan genel kurulda yeniden baskan seçilen Sefa Özdemir’e hayirli olsun dileklerinde bulundu.
Kaynak: İHA