Yerli Hiz Tespit Sisteminde Teslimat Hazirligi

Trafik birimlerinin ihtiyaçlari dogrultusunda son sekli verilen ve Ulusal Tip Onay Belgesi alan Medar MTS Mobil Hiz Tespit Sistemi, agustos ve ekim aylarinda yapilacak teslimatlara hazirlaniyor Ulusal Tip Onay Belgesi ile yasal olarak kullanilabilir duruma gelen sistemin ihracatina yönelik 2 ülkeyle görüsülüyor.

GÖKSEL YILDIRIM - Yerli ve milli imkanlarla gelistirilen lazer tabanli mobil hiz tespit sistemi, belgelendirme çalismalari ve seri üretimle agustos ayindaki teslimata hazirlaniyor.

AA muhabirinin edindigi bilgiye göre, MESAN Elektronik Sanayi Ticaret AS (MESAN AS) tarafindan gelistirilen Medar MTS Mobil Hiz Tespit Sistemi, Türkiye'nin ilk LIDAR (lazer) tabanli hiz ihlal tespit sistemi olarak Yerli Mali Belgesi'nden sonra TSE K 612 kriter uygunluk ve Ulusal Tip Onay belgelerini de aldi.

Hiz ihlal tespit sistemlerinin, resmi olarak trafik hiz tespit uygulamalarinda kullanilabilmesi için detay kural ve kaideleri olan Ulusal Tip Onay Belgesi alinmasi zorunlulugu bulunuyor. Bu belgeyi alarak yasal olarak kullanabilir duruma gelen Medar MTS, yine bu belgenin alinmasi için gerekli sartlarin basinda gelen TSE 612 K kriteri uygunlugunu da tescil etti.

Medar MTS, gelistirilmesi tamamlandiktan sonra trafik birimlerinin ihtiyaçlari dogrultusunda son seklini aldi. Trafik birimlerinden önemli siparis gelen Medar MTS, agustos ve ekim aylarinda yapilacak teslimatlara hazirlaniyor.

- Tek sistemle onlarca araci 4 seride kadar es zamanli takip edebiliyor

MESAN AS Genel Müdürü Mustafa Ünlü, "Medar MTS ülkemizin ilk ve tek LIDAR tabanli hiz ihlal tespit sistemi olarak yerini aldi, TSE kriter uygunlugu, Yerli Mali ve Ulusal Tip Onay belgelerini de alarak tüm süreçlerini basariyla tamamladi. Ülkemizdeki aktif ihtiyaçlar yaninda, ürünümüz henüz yurt disi pazarina tanitilmamasina ragmen kisa sürede farkli ülkelerden önemli reaksiyonlar almaya devam ediyor, 2 farkli ülkede aktif proje görüsmelerini sürdürüyoruz. Özellikle uluslararasi trafik fuarlari ile önemli sayida talep olusacagindan eminiz." ifadelerini kullandi.

Medar MTS Mobil Hiz Tespit Sistemi ile araç hizi, sinifi, seridi, lokasyonu, plaka ve araç görseli ile bunun yaninda birçok önemli veri her bir araç için tespit edilebiliyor.

Serit ve araç sinifi bazli hiz limiti ayarlanabilmesine imkan saglayan Medar MTS, tek bir sistemle ayni anda onlarca araci 4 seride kadar es zamanli takip edebiliyor ve ihlallerini ayri ayri belirleyebiliyor.

Eski nesil doppler teknolojisi yerine LIDAR ile tespit teknolojisi, gece uygulama yapilabilmesi, ihlal anini video içinden bulmak yerine uygulama aninda otomatik ihlal dosyasinin olusturulmasi, yalnizca hiz degil ayni zamanda araç siniflamasi ve serit tespitinin gerçeklestirilerek araç ve serit bazli hiz limitleri belirlenebilmesi, itiraza sebebiyet veren düsük çözünürlüklü ihlal görüntüleri yerine yüksek çözünürlüklü plaka ve araç görsellerinin olusturulmasi gibi olanaklar sagliyor.

Kaynak: AA