Sahte Icra Çetesinden 150 Milyonluk Vurgun

Kendilerini icra memuru ve müdürü olarak tanitip ucuza araç satma vaadiyle onlarca kisiyi dolandiran çete çökertildi. Çetenin bugüne kadar 150 milyon TL’lik vurgun yaptigi, bu paralarla da hayvan çiftligi, plaj, fabrika gibi yatirimlar yaptigi ögrenildi. Çete üyesi biri kadin 24 kisi emniyetteki islemlerinin ardindan adliyeye sevk edildi.

Sahte Icra Çetesinden 150 Milyonluk Vurgun
Asayis Sube Müdürlügü Yankesicilik ve Dolandiricilik Büro Amirligine bagli ekipler, kendilerini icra memuru ya da müdürü olarak tanitan kisilerce dolandirildiklarini söyleyen onlarca kisiden sayisiz ihbar aldi. Ihbarlari degerlendiren ekipler bu kisileri yakalamak için harekete geçti. Ekiplerin 3 ay süren yogun teknik ve fiziki takibi sonucu Istanbul merkezli 6 ilde es zamanli olarak gerçeklestirilen operasyonla olaylarin süphelisi olduklari belirlenen biri kadin 24 kisi gözaltina alindi. Süphelilerin adreslerinde yapilan aramalarda 2 adet tabanca ele geçirildi. 24 kisi sorgulanmak üzere Gayrettepe Asayis Sube Müdürlügüne götürüldü.

Dolandirdiklari paralarla hayvan çiftligi kurdular

Ekiplerin çalismalari sonucu, çete üyelerinin kendilerini icra memuru ya da müdürü olarak tanittiklari güven ortami olusturmak için esnaflara icradan çiktigini söyleyerek piyasanin yari fiyatina bir araç sattiklari ögrenildi. Bu sekilde güven ortami olusturan çete üyeleri, ayni esnaflara bu kez ellerinde daha fazla aracin oldugunu söyledi.

Esnaflar da kendilerine güvendi ve araç alacaklarini düsünerek paralarini onlara verdi. Ancak günler geçmesine ragmen araçlar teslim edilmedi. Dolandiricilarin bu yöntemi kullanarak 150 milyon TL vurgun yaptigi belirlendi. Süphelilerin dolandirdiklari paralarla kurduklari belirlenen hayvan çiftligindeki 275 dana ve 465 koyun ile 100 bin TL polis tarafindan ele geçirildi.

“Il il dolasip, aylarca pesinde kostum”

Esenyurt’ta esnaflik yaptigini söyleyen dolandiricilik magduru Hakan Arslan, “Kendilerini icra memuru, hatta icra müdürü olarak tanittilar. Icradan araç alip size satalim dediler. Yüzde 30’luk bir kar orani sundular. Esenyurt’ta bizi taniyan iki kisiyi yanimiza gönderdiler. Bunlar bize gelerek, arkadaslarinin icra müdürlügünde çalistiklarini, icradan araç çikarttiklarini ve bizim buradan araç satin alabilecegimizi söylediler. Onlara bu isin yasal olup olmadigini sorduk ve yasal degilse bu ise giremeyecegimizi söyledik. Onlar da bize yasal oldugunu söylediler. Bize icra müdürlügünde olduklarini ve olayin direkt icra müdürlügüne intikal edecegini söylediler. Bizi bu sekilde ikna edip güven verdiler. Birkaç esnaf arkadasa da bir araba gönderdiler. Böyle olunca güven artti. 1 buçuk milyon TL dolandirildim. Karsiliginda 7 araç alacaktim ama alamadim. Araçlar da hep lüks araçlar. Zararim 1 buçuk milyon TL ama onun disinda da magduriyetim var. Ben onlari bulmak için 6-7 aydir peslerinde kosuyorum. Antalya, Tokat ve Istanbul’un her yerinde onlara ulasmaya çalistik. Bunlar yüzünden bizim ticari tezgahlarimiz da zarar gördü. Bizden aldiklari paralarla Tokat’ta hayvan çiftligi kurmuslar. Izmir Kas’ta, Antalya Lara’da plaj açmislar. Lüks arabalara biniyorlar. Bizden aldiklari paralarla olabildigince, çok üst segmentte bir hayat yasiyorlar” dedi.



“Bizden aldiklari paralarla plaj, fabrika, hayvan çiftligi açmislar”

Kar etmek isterken ellerindekinden de olduklarini belirten esnaf Firat Kaya, “Ben 460 bin TL yatirdim. Tanidik vasitasiyla bizlerle iletisime geçtiler. Onlara para yatiran bir esnafa araç göndererek tabiri caizse piyasayi yemlediler. Alt zemin, güven ortami olusturdular. Biz de olaya ticari mantikla yaklasip kar edelim derken resmen elimizde olani da kaybettik. Bu kisiler dolandirici yatirimcilar. Yani bizden aldiklari parayla Esenyurt’ta fabrika açmislar mesela. Bundan daha sonra haberimiz oldu. Bizden aldiklari parayla, Lara’da plaj açmislar, Antalya’da villa yaptiriyorlar, Tokat’ta büyük ve tam donanimli hayvan tesisleri açmislar. Lüks arabalara binip, lüks bir hayat yasiyorlar. Yankesicilik ve Dolandiricilik Büro Amirligine çok tesekkür ederiz. Çok büyük emekleri oldu” diye konustu.



“Adalete güveniyorum, Insallah herkes hak ettigi cezayi alir”

Gözaltina alinan dolandiricilik süphelilerinin hak ettikleri cezayi almalarini istedigini söyleyen Dogan Arslan, “Benim 120 bin TL’lik bir zararim var. Biz paralari yatirdiktan sonra, 14 is günü içerisinde araçlarin bize teslim edilecegini söylediler. Ilk basta bir tane araç göndermislerdi. O araci tabiri caizse yem olarak, güven olusturmak için göndermisler. Zaten biz de o araba geldigi zaman diger araçlara yatirim yaptik. Ama araçlar gelmedi ve dolandirildigimizin farkina vardik. Bizden aldiklari paralarla çiftlik kurup plajlar açip lüks içinde yasadilar. Yankesicilik ve Dolandiricilik Büro Amirligi bu olaya el koydu, onlara çok tesekkür ediyoruz. Adaletimize sonsuz güveniyorum. Insallah adalet tecelli eder ve herkes hak ettigi cezayi fazlasiyla alir” seklinde konustu.

Gayrettepe Asayis Sube Müdürlügündeki islemleri tamamlanan biri kadin toplam 24 kisi adliyeye sevk edildi.
Kaynak: İHA