YKS'ye Kosa Kosa Son Anda Yetistiler

Konya’da Yüksekögretim Kurumlari Sinavi’na (YKS) girmek için son dakikaya kalan ögrenciler kosa kosa sinava girdi.

YKS'ye Kosa Kosa Son Anda Yetistiler
Ölçme, Seçme ve Yerlestirme Merkezi (ÖSYM) Baskanligi tarafindan düzenlenen Yüksekögretim Kurumlari Sinavi (YKS) kapsamindaki merkezi sinavin ilk oturumu Temel Yeterlilik Testi (TYT) basladi.

2 milyon 607 bin 903 adayin katilimiyla düzenlenen YKS’nin ilk oturumu olan TYT basladi.

Adaylar, kimlik kontrollerinin ardindan erken saatlerden itibaren sinava girecekleri okula girdi. Bazi adaylar ise sinava son dakikada yetismeyi basardi. Okul bahçesine kosarak giren ögrenciler merdivenleri ikiser üçer çikarak içeriye girdi. Görevliler ise sinav saati yaklasirken mikrofonlardan süre ile ilgili hatirlatmada bulundu. Korona virüs tedbirleri kapsaminda düzenlenen sinavda, binaya girislerde sosyal mesafe uyarisi yapilirken, ögrencilere maske dagitilarak ellerini dezenfekte etmeleri saglandi. Veliler ise yogunluk olusmasini önlemek amaciyla okul bahçesine alinmadi.

TYT’de adaylarin sorulari cevaplamak için 135 dakikalik süresi olacak. TYT’ye giren adaylara Türkçe testinde 40, Sosyal Bilimler testinde Tarih’ten 5, Cografya’dan 5, Felsefe’den 5, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi veya ilave Felsefe sorularindan 5’er olmak üzere toplam 20, Temel Matematik testinde 40, Fizik’ten 7, Kimya’dan 7 ve Biyoloji’den 6 sorunun yer aldigi Fen Bilimleri testinde de 20 soru yöneltilecek.

Veliler de sinav heyecanina ortak oldu

Sinav heyecanini okul disinda çocuklarini bekleyen veliler de yasadi. Velilerden Derya Ekmen, heyecanli olduklarini belirterek, "Dua okuyoruz içimizden. Rahatti, bu ikinci senesi. Kendini denemek için tekrar girdi. Elimizden gelen sey dua okumak. Allah yardimcisi olsun çocuklarimizin. Planliydi, çaliskan bir ögrenciydi zaten. Her zaman disiplinliydi. Allah gönlüne göre versin insallah. Istedigi olmazsa da üzülmeyecegiz tabii ki" dedi.

Leman Güldeniz ise "Çocuklar kadar heyecanliyiz. Erkenden kalkip hazirlandik. Yetistirdik çocugumuzu. Ikinci defa girisimiz sinava. Insallah yolu açik olsun. Bu sürece kadar planli, programliydi. Evdeydik pandemi dolayisiyla zaten. Güzel geçti diyebilirim" seklinde konustu.

Kaynak: İHA