Hamas, Almanya'nin Harekete Ait Bayrak Ve Sembolleri Yasaklama Kararini Kinadi

Hamas Sözcüsü Kasim: 'Söz konusu karar, Hamas tarafindan temsil edilen Filistin direnisinin adaletinin, bu kesimlerce anlasilmadigini yansitmaktadir'.

Hamas Sözcüsü Hasim Kasim, Almanya'nin, Hamas'a ait bayrak ve sembolleri yasaklamasi kararini kinadi.

Kasim, yayimladigi yazili açiklamada, Almanya'nin, Hamas'a ait bayrak ve sembolleri yasaklamasi kararindan esef duyduklarini ve karari kinadiklarini belirtti.

Açiklamada, "Söz konusu karar, Hamas tarafindan temsil edilen Filistin direnisinin adaletinin, bu kesimlerce anlasilmadigini yansitmaktadir." denildi.

Tüm bu kararlara ragmen Filistin halkinin hikayesinin, Avrupa basta olmak üzere tüm camialara tasindigina isaret edilen açiklamada, Filistin direnisinin, tüm uluslararasi ve insan haklari yasalari geregince güvence altina alindigi ve Israil'e karsi mücadelenin sürdürülecegi vurgulandi.

Almanya’da koalisyon hükümetini olusturan Hristiyan Birlik Partileri (CDU/CSU) ile Sosyal Demokrat Parti (SPD) Federal Meclis gruplari, Hamas bayraginin yasaklanmasi konusunda uzlasmisti.

Birlik Partileri Federal Meclis Grup Baskan Vekili Thorsten Frei, geçen pazar, konuya iliskin gazeteye yaptigi açiklamada, "Alman topraklarinda terör örgütlerinin bayraklarinin dalgalanmasina izin vermek istemiyoruz." ifadesini kullanmisti.

Frei getirilecek yasak ile ülkede yasayan Yahudi vatandaslara açik bir destek mesaji vermis olacaklarini belirtmisti.

Avrupa Birligi 2001 yilinda Hamas'i "terör örgütleri" listesine almisti.
Kaynak: AA