Gelecek Partisi Genel Baskani Davutoglu Konya'da Çiftçilerle Bulustu

Gelecek Partisi Genel Baskani Ahmet Davutoglu, "Parti olarak genis kapsamli bir tarim stratejik dönüsüm reformu üzerine çalisiyoruz. Büyük ölçüde hazir." dedi.

Davutoglu, parti çalismalari kapsaminda geldigi Konya'da, çiftçilerle bir evin bahçesinde bir araya geldi.

Çiftçilerin sorunlarini dinleyen Davutoglu, il baskanlari toplantisini Konya'da yapmalarinin anlamli oldugunu aktardi.

Davutoglu, Türk siyasetinin son derece karmasik oldugunu ileri sürerek, "Son iki aydir hicap duygusuna sevk eden gelismelere sahit oluyoruz. Yapilan ifsaatlar, ortaya konulan tavirlar ve bunlara karsi iktidarin suskunlugu, ülkeyi ve halki derinden mahcubiyet hissine sevk ediyor. Bir taraftan da çiftçilerimiz basta olmak üzere esnafimiz, isçilerimi ve emeklilerimiz ile emeklilikte yasa takilanlarimiz, onlar hayatlarini zor geçindirirken her gün yeni bir skandalla karsilasiyoruz." diye konustu.

Avusturya'da hakkindaki yakalama karari nedeniyle gözaltina alinan Sezgin Baran Korkmaz'in, uluslararasi konuya dönüsecek bir mesele haline geldigini iddia eden Davutoglu söyle konustu:

"Cumhurbaskani eger itibarini ve milletin onurunu düsünüyorsa derhal Sezgin Baran Korkmaz ile ilgili hukuki süreci baslatmalidir. Hakkinda dava süreci baslamali, ABD'ye iade edilmeden Korkmaz'i almaya çalismalidirlar. Türkiye'de yargilamalidirlar. Kimle iliskiye girmisse hepsiyle yargi süreci baslatilmalidir. Bunu Reza Zarrab meselesi oldugunda söylemistim. 'Buna hayirsever demeyin.' demistim. Simdi de birçok kisi Korkmaz'a hayirsever gözüyle bakiyor. Ögrencilere burs veriyor falan diye."

Davutoglu, geçen haftalarda da Trakya'da çiftçilerle bir araya geldigini animsatarak, "Parti olarak genis kapsamli bir tarim stratejik dönüsüm reformu üzerine çalisiyoruz. Büyük ölçüde hazir. Çok kapsamli bir reform üzerinde çalisiyoruz. Çiftçilerin bu konuda kanaatlerini alacagiz." diye konustu.

Programa katilan bazi çiftçiler de öneri ve sikayetlerini dile getirdi.

Kaynak: AA