Emcelli'de Su Sikintisi Yeni Sondajla Son Bulacak

MASKI Genel Müdürlügü, Sarigöl ilçesine bagli Emcelli Mahallesinde bulunan sondaj kuyusunun artik mahalleye yeterli içme suyu saglayamamasindan dolayi yeni bir sondaj kuyusu açti. Yapilacak testlerin ardindan sondajin kullanima alinmasiyla birlikte Emcelli’de içme suyu sikintisi son bulacak.

Emcelli'de Su Sikintisi Yeni Sondajla Son Bulacak
Manisa Su ve Kanalizasyon Idaresi (MASKI) Genel Müdürlügü, il genelinde vatandaslara saglikli ve kesintisiz içme suyu temini konusunda çalismalarina ara vermeden devam ediyor. Bu kapsamda Sarigöl ilçesine bagli Emcelli mahallesine içme suyu saglanan sondaj kuyusunun artik yeterli gelmemesinden ve kum çekmeye baslamasindan dolayi, Içme Suyu Dairesi Baskanligi bünyesinde yeni bir sondaj kuyusu açildi. 250 metre derinlikte suya ulasilan sondajda gerekli testler yapildiktan sonra mahalleye kesintisiz içme suyu saglanacak.

Emcelli Mahalle Muhtari Sezai Küçüközkan, mahallenin son zamanlarda nüfus ve yerlesim alani olarak büyümesiyle birlikte mevcut sondajin zamanla yetersiz gelmeye basladigini belirterek, “Özellikle yaz aylarinda yeralti sularinin derinlere çekilmesiyle birlikte sondajimiz kum çekiyor ve yeterli içme suyu saglayamiyordu. Sebekemize karisan bu kumlar yüzünden de vatandaslarimiz magduriyet yasadi. Durumu MASKI Genel Müdürlügüne bildirdik. Sag olsunlar sorunumuza kulak verip yeni bir sondaj kuyusu açarak bizi bu dertten kurtardilar. Yeni sondajimizin kullanima alinmasiyla birlikte bu sorunumuz da çözüme kavusacaktir. Hizmetlerinden dolayi Manisa Büyüksehir Belediye Baskanimiz Sayin Cengiz Ergün’e binlerce kez tesekkür ediyorum. Allah emegi geçen herkesten razi olsun” açiklamasinda bulundu.
Kaynak: İHA