Bebegi Kurtarmaya Giden Polis Memuru Dumandan Etkilendi

Burdur’da bir apartmanin 3. katinda çikan yanginda biri polis, biri bebek, toplam 7 kisi dumandan etkilendi. Yangin itfaiyenin müdahalesiyle büyümeden söndürüldü.

Bebegi Kurtarmaya Giden Polis Memuru Dumandan Etkilendi
Burdur Aydinlikevler Mahallesi Armagan Ilci Bulvari’nda bir apartmanin 3. katinda yangin çikti. Yangin çikan dairedeki dumani gören vatandaslar itfaiye ve polis ekiplerine haber verdi. Olay yerine kisa sürede ulasan Burdur Belediyesi Itfaiye Müdürlügü ekipleri yangini büyümeden söndürdü. Çikis nedeni henüz belirlenemeyen yanginda binada bulunan vatandaslar tahliye edildi. Yanginda 2 yasindaki bir bebek ile annesi, bebegi kurtarmak için yol gösteren polis memuru, 3 çocuk ve bir vatandas olmak üzere 7 kisi dumandan etkilendi.

Yanginin çiktigi dairenin üst katinda bulunan bir anne ve bebegi ise yangin nedeniyle yogun duman altinda kaldi. Polis memuru Mehmet Erdem’in yol göstermesiyle itfaiye ekipleri tarafindan kurtarilan anne ve bebegi ambulansta tedavi altina alindi. Ayrica polis memuru Mehmet Erdem de dumandan etkilendi. Ambulansta ilk müdahalesi yapilan polis memuru tedavisinin tamamlanmasi için Burdur Devlet Hastanesi’ne kaldirildi.

Dumandan etkilenen bebek ve annesini ambulansa kadar tasiyan itfaiye çavusu Hasan Çorum, “Bebegimiz yanan evin üst tarafindaydi. Annesinin kucagindaydi. Yogun dumandan dolayi hareket edememisler. Annesi ile beraber kucaklayip indirdik. Bebegimize solunum cihazi taktik gazdan etkilenmemesi için. Polis memurumuz da vardi. O bize yol gösterdi. Arkasindan biz de indik” dedi.

Burdur Belediyesi Itfaiye Müdürü Mehmet Ali Ballak ise, “Aydinlikevler Mahallesi, Armagan Ilci Bulvari, Yeni otogar karsisinda yangin ihbari aldik. Ekibimiz olay yerine geldiginde 3. katta balkondan yogun dumanlar geliyordu. Bir ekibimiz merdivenlerden yukaridan müdahale uyguladi. Diger 5 arkadasimiz binadan biri bebek, biri görme engelli olmak üzere 7 kisinin tahliyesini gerçeklestirdik. Ambulansta gerekli islemleri yapildi. Onlarda herhangi bir saglik sorunu yok. Yangini söndürdük. Maalesef böyle üzücü olaylar yasanmamasi için evlerimizin güvenlik tedbirlerini almamiz gerekiyor. Ben yangindan etkilenen ailelere geçmis olsun diyorum. Su an neden çiktigi belli degil, arkadaslarimiz arastiriyor. Detayli arastirmalarimizi yaptiktan sonra adli mercilere bildirecegiz” diye konustu.

Kaynak: İHA