Baraj Gölünde Kaybolan Genç Kadinin Cesedi Bulundu

Manisa’nin Alasehir ve Sarigöl ilçelerinin arasinda bulunan Afsar Baraj Gölüne serinlemek için giren 33 yasindaki Serpil Dayan’in cansiz bedeni yaklasik 4 saat sonra Izmir Emniyet Müdürlügü Deniz Polisi Sualti ekibi tarafindan bulundu. Talihsiz kadinin cansiz bedeni otopsi yapilmak üzere Alasehir Devlet Hastanesine kaldirilirken, erkek arkadasi da gözaltina alindi.

Baraj Gölünde Kaybolan Genç Kadinin Cesedi Bulundu
Edinilen bilgiye göre, Alasehir ilçesine bagli Çakircaali Mahallesinde ikamet eden Halil Çetin (35) ve Serpil Dayan (33) piknik yapmak ve serinlemek için Manisa’nin Alasehir ilçesi ile Sarigöl ilçesinin sinirinda bulunan Afsar Baraj Gölüne gitti. Göl kenarinda bir süre vakit geçirdikten sonra Serpil Dayan, iddiaya göre, yüzme bildigini belirterek baraj gölüne girdi. Kenarda bekleyen Halil Çetin, Serpil Dayan’in su içinde çirpinmasi üzerine suya dalarak genç kadini kurtarmak istedi. Yaklasik 10 dakika boyunca talihsiz kadini su içinde arayan Halil Çetin durumu saat 17.00 siralarinda ekiplere bildirmesi üzerine olay yerine çok sayida jandarma, itfaiye, AFAD ekipleri geldi. Gelen ekipler tarafindan kiyi bölgelerde yaklasik 2 saat aranan talihsiz kadinin cesedi, Izmir Emniyet Müdürlügü Deniz Polisi Sualti ekibinin yaklasik 2 saatlik aramasi sonucu kiyidan yaklasik 50 metre ileride buldu. Sudan çikarilan ceset otopsi yapilmak üzere Alasehir Devlet Hastanesi Morguna kaldirilirken Serpil Dayan’in bogulmadan önce yaninda olan erkek arkadasi Halil Çetin jandarma tarafindan sorgulanmak üzere gözaltina alindi.

Olayi duyar duymaz baraj gölüne geldiklerini anlatan Halil Çetin’in annesi Elif Çetin, “Piknikteydik oradan ablama çay içmeye gittik. Biz oradayken telefon geldi. Telefonu torunum açti. Babasi ona bagirarak babaanneni telefona ver çabuk demis ben ne oldugunu anlayamadim. Aldim telefonu ‘Anne Serpil barajda gözümün önünde kayboldu, Serpil boguldu, Serpil yok diye bagirmaya basladi.

Böyle duyduk biz de hemen buraya geldik” dedi.

Kaynak: İHA