MHP'den Askeri Ceza Kanuna Düzenlemesi Degerlendirmesi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Tokat Milletvekili Yücel Bulut, askeri ceza alaninda düzenlemeler içeren kanun teklifini desteklediklerini söyledi.

MHP Tokat Milletvekili Yücel Bulut, askeri ceza kanunu ve bazi kanunlarda degisiklik yapilmasina dair kanun teklifinin birinci bölümü üzerinde MHP Grubu adina söz aldi. Türk Silahli Kuvvetleri’nin milli birligimizin ve bu topraklarda hür ve bagimsiz yasamamizin teminati oldugunu belirten MHP’li Bulut, “Ordumuzun disiplini, etkinligi ve sayginligi elbette ki milletimizin istikbali ve gelecekteki birligi için hayati önem tasimaktadir. Bu nedenle huzurdaki kanun teklifi bu amaca matuf bir düzenleme olmakla, MHP Grubu adina destekledigimizi bir daha ifade etmek isterim. Silahli Kuvvetlerimizin özverili çalismalari, milletimiz için yüksek fedakarligi karsisinda ordumuzu hedef alan her türlü çarpik zihniyet ve küresel is birlikçilere karsi Silahli Kuvvetlerin itibarinin muhafazasini saglamak, ordumuzun manevi sahsiyetini korumak her Türk evladi için millî bir görevdir. Anadolu evlatlarindan mütesekkil bu kutlu dergah milletimiz tarafindan peygamber ocagi olarak adlandirilmaktadir. Kendi ordusuna Peygamber ocagi payesini veren, evlatlarini bu kutlu ocaga dügün bayramla teslim eden dünyada baska bir millet var midir?” dedi.

Bulut, “Bugün, sinsice bütün kurumlarimizi, basta Silahli Kuvvetlerimiz olmak üzere güvenlik güçlerimizi itibarsizlastirmak, milletimizin bu kurumlara olan sonsuz güvenini sarsmak gayesiyle algi yönetimi yapan odaklar bilmelidirler ki bu kurumlar Türk milletinin bizzat kendisidir. Bizler, basta ordumuz olmak üzere güvenlik güçlerimizi bölücülere gözyasi dökenlerin gözünden degil bu millet ugruna sehit düsenlere agit yakanlarin dilinden tanimaya devam edecegiz” diye konustu.

Kaynak: İHA