Kaleseramik, Coverings 2021'E Hazirlaniyor

Sirket, prestijli markalarinin yeni ve seçkin koleksiyonlari ile Kalesinterflex'ten dogan yeni ürün grubu TOne by Kale'yi de fuarda tüketici ve profesyonellerin begenisine sunacak.

Kaleseramik, ABD pazari özelinde dünyanin önemli ihtisas fuari olarak kabul edilen Coverings 2021'e katilmaya hazirlaniyor.

Sirketten yapilan açiklamaya göre, Kaleseramik, prestijli markalarinin yeni ve seçkin koleksiyonlari ile Kalesinterflex'ten dogan yeni ürün grubu T-One by Kale'yi de fuarda tüketici ve profesyonellerin begenisine sunacak.

7-9 Temmuz'da Orlando'da gerçeklesecek Coverings Fuari, seramik sektörünün küreseldeki önemli bulusma noktasi olarak kabul ediyor.

Kalebodur, Çanakkale Seramik, Edilcuoghi, Edilgres ve T-ONE by Kale'nin yenilikçi ürünlerini dünya pazarina sunmaya hazirlanan Kaleseramik, yeni koleksiyonlariyla birlikte özellikle seramik sektöründe Kalesinterflex (porselen levha) ürünüyle de fuarin ilgi odagi olmayi hedefliyor.

- "AR-GE'yi daima bizi gelecege tasiyacak önemli bir köprü olarak görüyoruz"

Açiklamada görüslerine yer verilen Kaleseramik Genel Müdürü Altug Akbas, teknolojinin sürekli gelistigi, inovasyon ve sürdürülebilirligin her geçen gün daha da öne çiktigi yapi malzemeleri sektöründe, AR-GE'nin önemli oldugunu belirterek, sunlari kaydetti:

"Hepimiz sadece Kaleseramik'in degil, tüm Kale Grubu'nun AR-GE'deki basarisiyla gurur duyuyoruz. Çünkü AR-GE'yi daima bizi gelecege tasiyacak önemli bir köprü olarak görüyoruz. Bugün Kaleseramik AR-GE Merkezi'mizde sektöre yön verecek, inovatif ürünlerin tasarimi ve gelistirilmesinin yaninda sürdürülebilirlik ilkeleri dogrultusunda atiklarin önlenmesi, ham maddeden son ürüne malzeme ve süreç iyilestirmeleri gibi birçok projeyi yürütüyoruz. Dünyada Kalesinterflex teknolojisine yatirim yapan ve bu teknoloji ile üretime geçen ilk sirketiz. Yaklasik 16 yildir insan, teknoloji ve tasarim odakli yaptigimiz gelistirmeler sayesinde 3, 5 ve 6 milimetre incelik, 100x300, 120x360 santimetre boyut alternatifleri ile Türkiye'nin en ince, en büyük boyutlu ve esneyebilen seramik karosu Kalesinterflex'in üstün özelliklerini kullanarak sektöre pek çok yenilikçi ürün kazandirdik.

Özellikle son olarak gelistirdigimiz yeni ürün grubumuz T-ONE by Kale ürünleri ile Kalesinterflex'i yasayan mekanlarin yenilikçi yüzü haline getirdik. Bugün gelinen noktada ise dünyanin en büyük seramik karo üreticisi Çin basta olmak üzere birçok ülkeye ihraç ettigimiz Kalesinterflex, mutfaklarda tezgah, banyolarda mobilya, yasam alanlarinda masa, TV ünitesi, hatta duvar tablosu gibi genis bir ürün yelpazesiyle pek çok farkli alanda kullaniliyor. Kalesinterflex, kullanim alanlarinin artmasiyla hem sektörümüzün önünü açiyor hem de bizim uluslararasi arenadaki en önemli oyunculardan biri olma rolümüzü daha da güçlendiriyor."

- "100'ü askin ülkeye 100 milyon dolarin üzerinde ihracat yapiyoruz"

Altug Akbas, seramigin, Türkiye'nin gerek üretim gerekse de ihracat noktasinda dünyada söz sahibi oldugu sektörlerden bir tanesi oldugunu vurgulayarak, Türkiye'nin, bugün dünya seramik liginde en önemli oyuncular arasinda yer almasinda Kaleseramik'in büyük ve öncü bir role sahip oldugunu aktardi.

Akbas, "Kaleseramik olarak, dünyanin dört bir yanina ihracat yapan, büyüme hedeflerinde de yine küresel pazara odaklanan, ülkemizin bu alanda da lider ve en güçlü markasiyiz. Yasanan tüm olumsuzluklara ragmen 100'ü askin ülkeye 100 milyon dolarin üzerinde ihracat yapiyoruz. Bununla birlikte stratejik öneme sahip ülkelere olan ihracatimizi daha da artirmayi amaçliyor ve attigimiz önemli adimlar ile hedeflerimize ayni kararlilikla yürümeye devam ediyoruz. Uluslararasi pazarlarda büyümek için ürün yelpazesi, yüksek kalite standartlari, uluslararasi tüketicilerin ihtiyaçlarini karsilama gibi unsurlar önemli bir yer tutuyor. Biz de bunun bilinci ile Amerika ve Avrupa'da pazarlama ve satis yapacak, bölgesel ofisler kurma çalismalarimizi sürüyoruz." ifadelerini kullandi.
Kaynak: AA