Edirne'de 117 Kilogram Uyusturucu Ele Geçirildi

Ticaret Bakanligi Gümrük Muhafaza ekiplerince Kapikule Gümrük Kapisina gelen bir tirin yakit depolarindaki gizli bölmeler içerisinde toplam 117 kilogram uyusturucu ele geçirildi.

Edirne'de 117 Kilogram Uyusturucu Ele Geçirildi
Kapikule Gümrük Kapisina bos olarak geldigi beyan edilen tir, yapilan analiz sonucu riskli olarak degerlendirilerek, x-ray tarama cihazina sevk edildi. X-ray görüntülerinde tirin iki tarafindaki yakit depolarinda süpheli alanlarin bulundugunun tespit edilmesi üzerine, bu alanlar narkotik dedektör köpeklerle kontrol edildi. Narkotik dedektör köpeklerinin de yakit depolarina tepki vermesi sonucu, kesilerek aranmasina karar verilen depolarda saç kapaklar bulundugu, üstünün ise çimento ile kaplandigi saptandi. Kesilen bölümlerde seffaf paketler içerisinde esrar cinsi uyusturucunun saklandigi anlasildi. Yakit deposu içerisinde tespit edilen gizli bölmelerde, toplam 105 pakette 117 kilogram agirliginda esrar cinsi uyusturucu ele geçirildi.

Öte yandan, ele geçirilen uyusturucunun yurt içindeki alicisinin da yakalanmasi için operasyon baslatan Gümrük Muhafaza ekipleri ve emniyet birimleri, sürücüsünün içerisinde bulundugu araci Istanbul’da tem otoyolunda seyir halindeyken durdurdu. Benzin deposunda gizlenerek yurda sokulmak istenen uyusturucunun teslim edilecegi sahis yakalandi.

Olayla ilgisi bulunan iki zanli gözaltina alinip, uyusturucunun naklinde kullanilan tira da el konuldu.

Olayla ilgili sorusturma sürüyor.
Kaynak: İHA