Ukrayna Ve Gürcistan Karadeniz'de Is Birligini Güçlendirecek

Ukrayna Devlet Baskani Vladimir Zelenskiy ile Gürcistan Cumhurbaskani Salome Zurabisvili, Karadeniz'de güvenlik alaninda is birligini güçlendirmek istediklerini belirtti.

Zelenskiy ve Zurabasvili, Kiev'deki görüsmelerinin ardindan basin toplantisi düzenledi.

Ukrayna ve Gürcistan'in AB ve NATO üyeligi yolunda ortak amaçlarinin olduguna dikkati çeken Zelenskiy, "Ukrayna ve partnerleri için en önemli görevlerden birisi Karadeniz'de güvenlik alaninda is birligini pekistirmektir. Karadeniz, denizcilik ve ticaret için güvenli bir bölge olmalidir." diye konustu.

Zelenskiy, ülkesinin toprak bütünlügü ve egemenligine destegi için Gürcistan'a tesekkür ederek "Kirimlilarin haklarini korumak ve yarimadanin isgalden kurtulmasini saglamak için Gürcistan'la Kirim Platformu kapsaminda aktif is birligi umuyoruz." dedi.

Zurabasvili de iki ülkenin ortak amaçlarinin topraklarinin kurtarilmasi ve Avrupa Atlantik yolunda ilerlemek oldugunu vurguladi.

NATO yolunda iki ülkenin de büyük mesafe katettigine ve bunun 14 Haziran'daki zirvede teyit edildigine dikkati çeken Zurabasvili, "Amacimiz siber güvenlik ve Karadeniz'de güvenlik alanlarinda is birligimizi güçlendirmektir." ifadelerini kaydetti.

Görüsmede taraflar ticaret, turizm ve yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salginiyla mücadele alanlarinda is birligi konularini da ele aldi.

Kaynak: AA