Rusya'dan Ilk Turist Kafilesi Mugla'ya Geldi

YDA Dalaman Havalimani Yönetim Kurulu Üyesi Hamdi Güvenç:'Sezon boyu ekim ayinin sonuna kadar uçus planlamasi mevcut. Rusya'nin 9 ayri sehrinden Dalaman'a uçak seferi yapilacak''Uzun zamandir iç turizmden tatmin olmayan Rus turistlerin Türkiye'nin açilmasiyla akin akin Türkiye'ye geldiklerini görüyoruz. Burada en önemli destinasyonlardan birisi Antalya ve Dalaman'

Rusya tarafindan Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) gerekçesiyle Türkiye'ye yönelik 15 Nisan'da baslatilan uçus kisitlamasinin 22 Haziran itibariyla sona erdirilmesiyle ilk Rus turist kafilesi Mugla'daki YDA Dalaman Havalimani'na geldi.

Rusya'nin baskenti Moskova'daki Vnukova Havalimani'ndan kalkan uçak, 288 yolcusuyla saat 11.30'da YDA Dalaman Havalimani'na indi.

Turist kafilesi, termal kameralardan geçip havalimanina girdi. Pasaport islemlerinin ardindan salgin tedbirleri gözetilerek valizlerini almalari saglanan turistler, servislerle konaklayacaklari otellere hareket etti.

Havalimanina inen turistlere Türk lokumu ikram edildi.

YDA Dalaman Havalimani Yönetim Kurulu Üyesi Hamdi Güvenç, gazetecilere, Rusya'nin Türkiye'ye tüm uçuslarini baslatma kararinin ardindan Moskova'dan havalanan ilk uçagin Dalaman Havalimani'na 288 yolcusuyla indigini söyledi.

Gelecek günlerde Rus turistlerin bölgeye gelmeye devam edecegini belirten Güvenç, "Sezon boyu ekim ayinin sonuna kadar uçus planlamasi mevcut. Rusya'nin 9 sehrinden Dalaman'a uçak seferi yapilacak. Uzun zamandir iç turizmden tatmin olmayan Rus turistlerin Türkiye'nin açilmasiyla akin akin Türkiye'ye geldiklerini görüyoruz. Burada en önemli destinasyonlardan birisi Antalya ve Dalaman." dedi.

Bölgenin salgin döneminde ragbet gördügünü anlatan Güvenç, "Salgin nedeniyle yeni bir trend ortaya çikti. Gelen ziyaretçiler daha dogal ortamda daha mesafeli mekanlarda tatillerini yapmak istiyorlar. Bu tam da Mugla'nin tarifine uyuyor. Bundan sonraki uçaklarin doluluklarinin artarak devam edecegini ve sezonun uzayacagini görüyoruz." diye konustu.

Rusya'da yeni planlamalarin da devam ettigini anlatan Güvenç söyle konustu:

"Rusya'dan hatlar arasi aktarmalar ve yeni planlamalar yapiliyor. Iç turizmdeki rezervasyonlarin iptal edilerek Türkiye'ye çevrildigini görüyoruz. Durum iyi görünüyor. Herhangi bir olaganüstü durum olmazsa geri kalan süre içerisinde iyi bir sezon geçirecegimizi bekliyoruz. Sezonda yaklasik 274 bin civarinda Rus turistin bölgemize gelmesini umut ediyoruz. Özellikle Kültür ve Turizm Bakani'mizin çabalarinin çok büyük etkisi oldu. Türkiye'de ikinci asiyi olma araligi için 4 haftalik süre var. Fakat Bati'da bu süre 7 hafta. Kitle asilamasi konusunda bu bize avantaj sagliyor. Türkiye bu konuda oldukça hizli davrandi. Bu da bize olumlu yansidi. Turizm çalisanlarinin öncelikli asilanmasinin sektörde büyük etkisini gördük."

Güvenç, rezervasyonlarin gelecek günlerde artarak devam etmesini öngördüklerini dile getirdi.

Kaynak: AA