Çin'de Elektrik Trafo Merkezinin Denetiminde IHA Kullanilmaya Baslandi

Çin’in Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi’nde 220 kilovolt kapasiteli elektrik trafo merkezi, tesisin denetimi için insansiz hava araçlari kullanmaya baslandi.

Çin'de Elektrik Trafo Merkezinin Denetiminde IHA Kullanilmaya Baslandi
Gelisen teknolojinin günlük hayattaki rolünün artmasiyla birlikte insansiz hava aracinin kullanildigi alanlar da her geçen gün artiyor. Çin’in kuzeybatisindaki Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi’nde bulunan 220 kilovolt kapasiteli elektrik trafo merkezi, tesislerini denetlemek için insansiz hava araçlari kullanmaya basladi.

Çin Devlet Elektrik Sebekesi bünyesindeki Xinjiang Elektrik Enerjisi Limited Sirketi’nin trafo merkezinde, dis mekanda bulunan tüm ekipmani kapsayacak 100’den fazla uçus noktasini devriye gezecek olan insansiz hava araçlarinin kurulumu gerçeklestirildi.

Insansiz hava araçlarinin kullanimi, manuel olarak gerçeklestirilen denetimler için gereken süreyi büyük ölçüde azaltarak is verimliligini arttiriyor.

Xinjiang Elektrik Enerjisi Limited Sirketi’nde yerel bakim ekibi sefi Xu Haiqi, merkezin denetiminde IHA kullanimina yönelik verdigi bilgide, "Önceden bir bakim isçisinin 220 kilovoltluk bir trafo merkezinin denetimini tamamlamasi 4.5 saat sürüyordu. Simdi IHA’lari kullanmaya basladigimizdan beri denetimlerin süresi büyük ölçüde azaldi. IHA’larin manuel denetimlerin yerini alma orani ise yüzde 79’a ulasti" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA