881 Nuray'i Bir Araya Getirdi, Hedefi Guinness'e Girmek

Denizli’de yasayan 55 yasindaki Nuray Pakatci, sosyal medyada 1 yil önce olusturdugu ‘Nuray’lar’ platformunda yurt içi ve disindan 881 kisiyi bir araya getirdi. Üyelerinin bir bölümünü de ayni etkinlikte bulusturan Pakatci, Guinness Rekorlar Kitabina girmek içinde basvuru yapti.

881 Nuray'i Bir Araya Getirdi, Hedefi Guinness'e Girmek
Denizli’de insaat mühendisi bir çocuk annesi 55 yasindaki Nuray Pakatci, kendisiyle ayni ismi tasiyanlarla platformda bir araya gelmek için 1 yil önce sosyal medya üzerinden ‘Nuray’lar’ platformunu kurdu. Bir yil önce kurulumu tamamlanan platforma 6’si erkek en genci 10 yasinda toplam 881 Nuray üye oldu. Platform üyesi Nuray’lar ilk kez Denizli’de düzenlenen kahvaltili toplantida bir araya geldi. Beyaz Kafe’de düzenlenen etkinlige platforma üye 35 Nuray katildi.



NURAY ISMININ ANLAMININ ‘ISIK SAÇAN AY’

Ayin en çok isik saçtigi dönem’ olduguna dikkat çeken Pakatci, platformun Türkiye’de ilk oldugunu söyledi.

Platform olarak Guinness rekorlar kitabina girmek içinde görüsme yaptigini, Türkiye’de toplam 105 bin 875, Istanbul’da 33 bin 187, Denizli’de ise bin 761 Nuray’in yasadigini belirten Pakatci, “Iki yil önce gurup kurmaya karar verdim. Nedeni kendi adim da Nuray, isimlerin karaktere yansidigina inanan biri oldugun için bir uzun yolculugumda 55 yili gözden geçirdigimde aslinda Nuray isminin bana nasil katkilar koydugunu ve enerjisinin ne kadar yüksek oldugunu gördüm. Sag olsun suan Türkiye’den ve yurt disindan 881 olmusuz bir az önce bir üyemiz daha oldu. Toplamda Türkiye nüfusuna kayitli 2018 istatistiklerine göre 105 bin 875 Nuray var. Bizim ilk hedefimiz söyle bir sloganla çiktik ‘Birdik bin olduk’. Ilk hedefimiz bin olabilmek, olacagimizi da tahmin ediyorum. Çünkü Nuray’larin enerjisi gerçekten çok yüksek ve paylasimci, kucaklayici, birlestirici hepsi benim klonlanmis halim gibiydi. 35 kisinin katilimiyla Denizli’de ilk starti verdik. Bundan sonra bütün illerde toplanacagiz sirada Antalya, Izmir, Aydin Istanbul var. Benim bir fikrim var. Guinness rekorlar kitabina girmek bunun için Guinness Londra ile görüstüm. Bu görüsmemizde bana böyle bir kategorinin bulunmadigin ama uygun bir kategori olusturulabilirse olabilecegini söylediler” dedi.



NURAY’LAR PLATFORMA AKIN EDIYOR

Nuray’larin bir birinden faydalanabilmesi ayni zamanda da adaslariyla bir araya gelerek keyifli zaman geçirmelerini istedigine dikkat çeken Pakatci, “Biz Türkiye’nin disina da tastik. Türkiye’ den 834 Nuray var. Almanya’dan 20 Nuray, Kibris’tan bes, Avusturya’dan dört, Amerika Birlesik Devletlerinden üç, Bulgaristan’dan iki, Isviçre’den iki, Hollanda’dan iki, Belçika’dan bir, Fransa’dan bir, Türkiye’nin dagilimi da su sekilde söyleyebilirim. Denizli’den 139 Nurayiz, Istanbul’dan 138, Izmir’den 91, Ankara’ dan 55, Antalya’dan 46, Bursa’dan 29, Aydin 17, İçel’den 15, Manisa’dan 13, Karabük’ten 12, on kisinin altinda olanlarin isimlerini veremiyorum” diye konustu.

(Hasan Durna/IHA)
Kaynak: İHA