16 Ilde 114 EBA Destek Noktasi Daha Ögrencilerin Hizmetine Açildi

ANKARA – Milli Egitim Bakani Ziya Selçuk, Afyonkarahisar, Ankara, Bursa, Çorum, Erzurum, Gaziantep, Hatay, Istanbul, Kahramanmaras, Kayseri, Kilis, Konya, İçel, Samsun, Sanliurfa ve Trabzon’da 114 EBA destek noktasinin daha kuruldugunu açikladi.

16 Ilde 114 EBA Destek Noktasi Daha Ögrencilerin Hizmetine Açildi
Bakan Selçuk, Birlesmis Milletler Mülteciler Yüksek Komiserligi (UNHCR) destegiyle kurulan 114 EBA destek noktasinin tanitimi ve çevrim içi baglanti ile hizmete açilmasi programina katildi.

Milli Egitim Bakanliginda düzenlenen programda açiklamalarda bulunan Bakan Selçuk, su ana kadar 20 bini askin EBA destek noktasi olusturuldugunu belirterek, “Salgin döneminde erisim sorunu olan tüm ögrenciler için tüm çocuklarimiz için evine en yakin okula gidip EBA destek merkezinden ücretsiz hizmet almasini saglayabiliyoruz. Bu ülkemizde yasayan her çocuk için geçerli, ister Afgan olsun, ister Suriyeli olsun, ister Türk çocuklari olsun. Hepsi için ama hepsi için geçerli bir hizmet. Bunun ötesinde salgin döneminde üç ayri televizyon kanali kurmus olmak, dünyada en çok canli ders yapabilen ülkeler arasinda basta gelmek, EBA Bilisim Agi’nin dünyada Google verisine göre dünya birincisi olmasi, bütün bunlar bizim gösterdigimiz çabalarin bir sonucu” dedi.

Bakan Selçuk, 114 okulda EBA destek noktasi olusturulmasi noktasinda UNHCR’den destek aldiklarini belirterek, “Hepinizin huzurunda kendilerine tesekkür ediyorum. Çünkü bu bir duyarliliktir, farkindaliktir ve bir destektir. Bu desteklerin ülkemdeki tüm çocuklar için oldugu gibi dünyadaki tüm çocuklar için de bir ihtiyaç oldugunun farkindayiz. Bizim kurdugumuz EBA destek noktalari küresel salgin sonunda müfredattaki bilisim teknolojilerini de destekleyecek sekilde bilisim laboratuvarlarina dönüstürülüyor. Hepsi daha aktif bir sekilde çok amaçli salon olarak kullanilacak” diye konustu.



"Toplamda 16 ilde 114 EBA destek noktasi kuruldu"

Afyonkarahisar, Ankara, Bursa, Çorum, Erzurum, Gaziantep, Hatay, Istanbul, Kahramanmaras, Kayseri, Kilis, Konya, İçel, Samsun, Sanliurfa ve Trabzon olmak üzere toplam 16 ilde 114 EBA destek noktasi kuruldugunu ifade eden Bakan Selçuk, “Buralarda 15 ya da 20 ögrencilik merkezler olusturuluyor ve ögretmenlere de laptop seklinde bir destek saglaniyor. Toplamda 2 bin 59 bilgisayar saglanmis oldu. Biz bunun devaminin da gelecegine inaniyoruz. Bunun devamina da ihtiyacimiz var. Çünkü çocuklarimizin çok daha fazla destege ihtiyaci var. Her bir ögrencimize 25 GB internet kapasitesi olan tabletler dagittik 1 milyona yakin. Bunu salgin kosullari için geçici bir tedbir olarak da düsünmüyoruz. Bu bizim egitimde uzun soluklu hedeflerimizin bir geregi. Salgin oldu böyle bir destek saglayalim, sonrasinda birakalim seklinde degil devam edecek sekilde, çocuklarimizin bilisim becerilerinin gelismesi noktasinda büyük bir katki olarak görüyoruz” seklinde konustu.

Programa UNHCR Türkiye Temsilcisi Philippe Leclerc de katildi.

Programin ardindan Bakan Selçuk, Leclerc’e EBA destek noktalari hakkinda bilgi verdi.
Kaynak: İHA