Ümraniye Belediyesinden Çay Simit Ile Bogaz Keyfi

Ümraniye Belediyesi‚ Istanbul Bogazi’nin keyfini çikarmak isteyen 7’den 70’e tüm ilçe sakinleri için ücretsiz bogaz turlarini yeniden baslatiyor. Katilimin yüksek oldugu turlarda vatandaslar belediyenin ikrami olan simit ve çaylari ile Istanbul Bogazi’nin muhtesem manzarasinin keyfini çikariyor.

Ümraniye Belediyesinden Çay Simit Ile Bogaz Keyfi


Ümraniye Belediyesi‚ sicaklarin kendini iyiden iyiye hissettirdigi bu günlerde ilçe sakinlerini Istanbul Bogazi’nin serin sularinda bogaz turuna götürüyor. Katilimin ücretsiz oldugu turda ilçe sakinleri Istanbul’un essiz güzelliklerini denizden görme imkâni yakaliyor. Ümraniyelilerin komsu ve aileleriyle birlikte katildigi turlarda‚ Bogaziçi’nin güzelliklerine belediyenin ikrami olan sicak çaylar ve gevrek simitler eslik ediyor. Bogaz turunda‚ Ümraniyelilere ulasim hizmeti de ücretsiz olarak saglaniyor. Belirlenen noktalardan otobüslerle alinan vatandaslar Üsküdar’dan bogaza açiliyor.

Yaklasik iki saat süren Bogaz turunda profesyonel rehberler Avrupa ve Anadolu yakasinin tarihi ve turistik mekânlarini katilimcilara hikâyeleri ile birlikte anlatiyor. Çogu ilk defa Istanbul bogazini denizden gören Ümraniyeliler bol bol hatira fotografi çektiriyor. Dönüste ise yine otobüslerle katilimcilar mahallelerine birakiliyor.

Her hafta Çarsamba günü saat 11:00’de bogaz turu basliyor

Ilginin yogun olmasi beklenen bogaz turuna katilmak isteyenler Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi, Necip Fazil Kültür ve Egitim Merkezi, Aliya Izzet Begoviç Kültür Merkezi, Cemil Meriç Gençlik ve Kültür Merkezi, Mehmet Akif Kültür ve Egitim Merkezi, Mehmet Akif Kültür ve Egitim Merkezi, Ümraniye Belediyesi hizmet binasi önü gibi merkezlerden saat 10.00’da alinip, 11.00’da hareket edecek olan gemiye birakilacak.

Kayit ve bilgi için vatandaslar 0216 443 56 00 (dahililer:1137-1184-1497) numarali telefonu arayarak bilgi alabilirler.
Kaynak: İHA